15 Eylül 2021 tarihinde başlayan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün faydalanıcı, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın eş faydalanıcı olarak yer aldığı ve Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi"nin Yerel Paydaş Toplantısı Çanakkale Kolin Hotel’de gerçekleşti.

Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, ilgili kurumlar ve kadın kooperatiflerinden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıya Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Genel Sekreter Sema Sandal ve İl Kadın Girişimciler Kurulu Birce Bilici Şimşek katıldı.
Çanakkale Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Yol Haritası ve Faaliyet Planı kapsamında kadın kooperatifleri alanında deneyimli 36 kişiyi bir araya getiren proje toplantısında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademisyenlerinin moderatörlüğünde yuvarlak masa çalışmaları yapıldı.
Proje ile ilgili bilgi veren ÇTSO Genel Sekreteri H. Sema Sandal, “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi; Ülkemizde kadınların istihdamının ve istihdam edilebilirliğinin artırılması, kadın kooperatiflerinin gelişmesi için elverişli bir ortam sağlanması ve kadın kooperatiflerinin teşvik edilerek ve desteklenerek kadınların güçlendirilmesini hedefliyor. Biz de pilot illerden biri seçilen Çanakkaleli kooperatif yerel ekosisteminde bulunan tüm paydaşlar olarak bir araya geldik, eğitmenlerimizin moderatörlüğünde gruplara ayrılarak yuvarlak masa çalışması gerçekleştirdik. Çalışmaların neticesinde, kendi önceliğimizi ve ihtiyaçlarımızı yansıtan katılımcı bir yaklaşımla önerilerimizi sunduk, swot analizi yaptık. İlimizdeki ve Ülkemizdeki kadınların istihdamını teşvik edecek çalışmalar yapmayı sürdüreceğiz” dedi.
Haber Merkezi