Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) hibe desteği sağladığı HYSouthMarmara ve  Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu projeleri imza töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Teknofest İstanbul’da gerçekleştirilen imza törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali İlhami Aktaş, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, proje ve konsorsiyum ortakları ile davetliler katıldı.
HYSouthMarmara ve Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu projeleri imza töreni programında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

Yapılan konuşmaların ardından Güney Marmara Bölgesinde Türkiye’nin En Büyük Kapasiteli İlk Yerli Yeşil Hidrojen Tesisinin kurulacağı HYSouthMarmara  ve  Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu projelerinin sözleşme imzaları atıldı. Program, günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.