Çanakkale ve çevresi önümüzdeki iki gün boyunca lodos rüzgarlarının etkisi altında kalacak. Rüzgarın; yer yer saatte 70-90 kilometre hızla, kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meteoroloji tarafından uyarılar yapıldı. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda Valilik, meteorolojinin uyarılarını kent sakinlerine ileterek dikkatli olmalarını istedi. AFAD’ta cep telefonlarına gönderdiği mesajlarla uyardı. Meteoroloji internet sitesinde Çanakkale kent merkezi ve tüm ilçelerini kapsayan, hava durumunun tehlikeli olduğuna işaret eden ‘turuncu kodlu’ uyarı yapıldı. 
Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden, “Çanakkale'de Kuvvetli Fırtınaya Dikkat!” başlığı altından yapılan açıklamada, “Rüzgarın; 17.01.2023 Salı sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerinden etkisini artırarak 19.01.2023 Perşembe sabah saatlerinde kadar Çanakkale il genelinde fırtına (50-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi. Fırtına etkisinin 19 Ocak Perşembe sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.
 
ADA SEFERLERİNDE İPTALLER VAR!
Çanakkale’de beklenen lodos fırtınası dolayısıyla Gökçeada ve Bozcaada’ya feribotla deniz ulaşımı seferlerinde 17-18 Ocak tarihlerini kapsayan 2 günlük sürede iptaller olduğu bildirildi. Adalara ulaşım sağlayan firma tarafından yapılan açıklamada; “17-18 Ocak 2023 Salı ve Çarşamba günleri Geyikli-Bozcaada hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir. 17 Ocak 2023 Salı (pazartesiyi salıya bağlayan gece) Kabatepe-Gökçeada hattında, Kabatepe’den saat 01:00 ve 09:00’da, Gökçeada’dan ise saat 06:00’da seferler yapılacak olup, gün içerisindeki planlı tüm seferlerimiz, olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edilmiştir. 18 Ocak 2023 Çarşamba günü Kabatepe-Gökçeada hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.
 
Gülçin AKIN