İYİ Parti 3. Olağan İl Kongresi öncesinde Eşref Bener Varol, adaylığını açıkladı.
 
8 Ocak 2023 Pazar günü gerçekleşecek Çanakkale İYİ Parti 3. Olağan İl Kongresi öncesinde adaylar da belli olmaya başladı. Avukat Eşref Bener Varol, parti binasında düzenlediği basın toplantısında aday olduğunu duyurdu.
 
Açıklamasında Genel Başkanları Meral Akşener’in önderliğinde cesurlar hareketinde iktidara emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Eşref Bener Varol, "Demokrasi şenliği olan ilçe ve il kongrelerimizi ve üyelerimizin yüksek katılımları ile yaparken birçok yeni üyemize de rozetlerini takıyoruz. 2017 yılında tüm engellemelere ve zorluklara rağmen kurulan ve halkımızın yüksek teveccühü ile bugünlere gelen, sıkışan siyaset arenasında ülkemize nefes aldıran, yapılamaz denileni yapan, kazanılamaz denileni kazanan, ülkemizin ve milletimizin nerde ihtiyacı varsa orada olan partimiz gün geçtikçe büyüyor, kökleriyle vatanımızı sımsıkı sararken dallarıyla da ülkemizin dört bir köşesine, her bir bireyine uzanıyor" dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu hukuk, adalet, sağlık, ekonomi, eğitim, şiddet, istismar, çevre ve daha birçok sorun İyi Parti iktidarında çözüleceğini belirten Varol, "Çarşamba günü yaşanan hukuk garabetinde bir kez daha görülmüştür ki ülkemizin ihtiyacı olan anda Genel Başkanımız tüm gücü ile oraya yetişmekte halkımıza ihtiyaç duyulan liderliği yapmaktadır. Kimsenin şüphesi olmasın ki iyilerin iktidarında Liderimiz Meral Akşener ile tüm bu sorunlar tek tek çözüme kavuşacaktır. Kurucu il yönetiminde olduğum, ardından 2018 seçimlerinde il başkanlığı yaptığım partimiz 2018 milletvekilliği seçimlerinde Genel Başkan Yardımcımız Sayın Rıdvan Uz'un adaylığında % 17 oyla tüm iller arasında Türkiye 4.'sü oldu, inşallah bu seçimde tüm iller arasında Türkiye Birincisi olacağız ve yarım kalan hikayemizi tüm teşkilatlarımız ve partililerimizle birlikte tamamlayacağız" diye konuştu.
 
"HIZMET ETMEK IÇIN YARIŞACAĞIZ"
Çanakkale olarak partilerinin bayrağını el ele en üst mercilerde dalgalandırmakta ve bununla gurur duyduklarının altını çizen Varol, "Çanakkale ili olarak genel başkan yardımcılığı, yüksek istişare kurulu üyeliği, iki belediye başkanlığı, belediye başkan yardımcılıkları, birçok belediye meclis üyeliği ve tüm teşkilatlarımız ile birlikte el ele, birlik içerisinde çalışıyoruz. Bu açıklamamız vesilesi ile bugüne kadar partimizin il ve ilçe teşkilatlarında görev alan tüm başkan ve yönetim kurulu üyelerimize, disiplin kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımıza geçimlerde aday olma cesaretini gösteren tüm adaylarımıza, en önemlisi sahada nefer olan tüm üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu demokrasi yarışında kırmadan dökmeden parti birlikteliğimizi koruyarak, Genel Başkanımız Meral Akşener'in önderliğinde hizmet etmek için yarışacağız. Bunu takdir edecek olan üyelerimiz, delegelerimizdir. Tüm aday arkadaşlarımıza bu hizmet etme istekleri ve partimizin bayrağını daha yükseğe taşıma arzuları için teşekkür ediyor, seçimde başarılar diliyorum. Tüm bu duygu ve düşüncelerimle ülkemizin ve partimizin ihtiyacı olan dayanışma ve birliktelik içerisinde, el ele vermek dileğiyle kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet diyerek sözlerimi noktalıyor, çıktığımız bu kutlu yolun ülkemize, partimize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Medeniyet yolunun taşlarını döşemeye, ülkemiz için gecemizi gündüzümüze katmaya, partimizin güneşini en yükseğe çıkarmaya yol arkadaşlarımızla, yönetim kurulu üye adayı arkadaşlarımızla birlikte adayız, Allah utandırmasın" şeklinde konuştu.
 
Mehtap ŞAHİN