Yavuz: “Şu anda bizim bununla ilgili söyleyeceğimiz hiçbir sözümüz yok” ifadesini kullanarak Genel Kurul tarihinin mahkeme kararı sonrasında alınacağını söyledi.
 
Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, konsey binasında topladığı basın toplantısında kent gündemini yakından ilgilendiren konulara yanıt verdi. Yavuz, Kent Konseyi Genel Kurulunun ne zaman gerçekleştirileceği sorusuna yanıt verdi
 
Yavuz: “Bunu hep söylüyoruz yazıyoruz anlatıyoruz ama ne hikmetse bazıları ısrarla bunu anlamamakta ve de bir şeylere zorlamakta, direniyorlar, çabalıyorlar. Bir derneğin idare mahkemesine başvurusuyla seçimlerle ilgili “ derneklerden iki toplantıya katılan oy kullanır, katılmayan oy kullanamaz” maddesinin iptalini istiyor. İdare mahkemesi de bu başvuruyu alıyor, değerlendiriyor. Diyor ki: “ Evet, bu maddenin iptalini istiyorsunuz ve bunu yalnız benim incelemem lazım, diğer tarafın belgelerini görmem lazım. Nasıl yapıldı, nasıl alındı bu karar görmem lazım onun için ben bu kararı verene kadar ben yürütmeyi durduruyorum. Bu kararın işletilmesini durduruyorum. İdare mahkemesi 30 gün içerisinde evrakları istiyor, 30 gün sonrasında karar verecek ne karar verecekse. Bizde idare mahkemesinin kararı doğrultusunda seçimi erteledik” dedi.
 
Yavuz açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Bir tarih söyleyemiyoruz çünkü mahkeme ne zaman bitecek. Hani mahkeme bize dese ki Şubat’ın, Ocak’ın 28’inde yapın, yapabilirsiniz dese yapalım. İki yapabilmemiz için neye göre yapacağız. Şimdi onu durdurdun. Biz peki şimdi neye göre toplantıya çağıracağız, kimler oy kullanacak, kimler oy kullanmayacak belli değil. Bununla ilgili mahkeme karar verecek, onu bize bildirecek, bizde ona göre hemen duyuruyu yapacağız. 20 gün sonra mı 30 gün sonra mı yaparız neyse ama şu anda bizim bununla ilgili söyleyeceğimiz hiçbir sözümüz yok”
 
Fehmi  ŞENYİĞİT


Kaynak: Haber Merkezi