SMA tip 1 hastası olan Merve Tekin bebeğe destek olmak için Halk Bahçesinde kermes düzenlendi.

Çanakkaleliler, haftasonu Merve bebeğe destek kermesinde buluştu. Halk Bahçesinde gerçekleşen etkinlikte çocuk aktiviteleri ve spor eğlenceleri düzenlenirken yerel gruplar konser verdi. Çanakkale Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay’ da kermesi ziyaret ederek bağış yaptı.

SMA tip 1 hastası olan Merve Tekin’in babası Ferdi Tekin, “Merve’nin tedavisi için gereken miktarın toplana bilmesi için valilik izniyle kampanyalar düzenliyoruz. Kampanyamızı Çanakkale’nin ilçelerinde ve Gelibolu’da da devam ettiriyoruz. Tüm Çanakkaleliler ve bağış yapmak isteyenler 2809 numarasına SMS atarak 1 SMS 20 TL olarak bağışlarını yapabilirler. Bu kampanyada tek umudumuz bağışçılar ve etkinlik ve kermeslerden gelecek olan gelir. Merve İçin herkesi bağış yapmaya davet ediyorum’ dedi.

“2 MİLYON DOLARLIK TEDAVİ ÜCRETİ GÖZÜMÜZÜ KORKUTMASIN”
Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay da yaptığı açıklamada, Çanakkale’de daha önce yine SMA TİP 1 hastası olan Alp bebek için yapılan kampanyaların amacına ulaştığını hatırlatarak, “Şimdi sıra Minik Merve’miz de. Merve’nin hayatta kalması için Çanakkalelileri yardım kampanyasına davet ediyoruz. Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’da kampanyaya destek vermiş ve kentlileri sosyal medya sayfasından minik Merve’ye Destek olmaya çağırarak ‘yine başarabiliriz’ demişti. 2 milyon dolarlık tedavi ücreti de gözümüzü korkutmasın. Kampanyaya destek olmaya ve çevremizde bulunanları da bağış yapmaya destek çağıralım” şeklinde konuştu.

Sev Gözay UĞURLU