Çanakkale’nin Biga ilçesinde yaşayan SMA Tip 1 hastası Melisa İnal bebek için her hafta Çarşamba günü Belediye Meydanı’nda kermes düzenleniyor. Kermesten elde edilen gelir, Melisa bebeğin tedavisine katkıda bulunmak amacıyla açılan yardım hesabına yatırılıyor.

SMA hastası çocukların belirli bir kiloya gelmeden alması gereken ilaç, 2,1 milyon dolardan satılıyor. 2 aylıkken Çanakkale’de SMA tanısı konulan Melisa bebek ise şu an 13 aylık. Daha sonraki tetkiklerde SMA Tip 1 olduğu öğrenilen Melisa’nın 21 kiloya erişmemesi gerekiyor. 4 çocuklu ailenin en küçüğü olan Melisa’nın tedavisi için gerekli paranın toplanması amacıyla, Biga el ele verdi. Baba İnal, şehrin çeşitli lokasyonlarından afişler asıyor, kentliler ise kermes düzenliyor. Kermeste para toplanması için yardımcı olan yapan gönüllüler, “Lütfen Melisamızı görmezden gelmeyelim. Bir sadaka bin belayı def eder.  Lütfen Melisa’ya nefes olun” şeklinde sık sık duyuru yapıyor.
Melisa bebeğe umut olmak için TR970006701000000040359567 no'lu IBAN numarasına da bağışta bulunabilir, destek kampanyası hakkında bilgi almak için 0546 955 81 55 no'lu numarayı arayarak Melisa'nın babası Erhan İnal'a ulaşabilirsiniz.
Sevi Gözay UĞURLU