Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Behçet Varışlı, Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak havanın bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirterek, şeker, kalp ve tansiyon gibi rahatsızlığı olan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi. 
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıklarının insan sağlığını olumsuz etkilediğine değinen ve tavsiyelerde bulunan Uz. Dr. Behçet Varışlı, "Özellikle çocukların, yaşlıların, kalp hastalığı, diyabet, akciğer solunum ve tansiyon hastalığı bulunan kişilerin, hamilelerin, kilo sorunu olan kişilerin daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Aşırı sıcağa maruz kalan bir kişinin beynindeki ısı ayarlama merkezinin fonksiyonu bozulur ve ciddi sağlık sorunları ortaya çıkar. Özellikle öğlen 12.00-16.00 saatleri arasında bu kişilerin mecbur kalmadıkları sürece sokağa çıkmamalarını ve bol sıvı tüketmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.
Güneş yanıklarından korunmaya da dikkat çeken Uz. Dr. Varışlı, "Güneş yanıkları uzun süre güneş ışığına maruz kalmakla meydana gelir. Etkilenen kişide deride kızarıklık, su toplama, yüksek ateş, şiddetli ağrı-acı şikâyetleri görülür. Güneş yanıklarından korunmak için özellikle güneş ışınlarının en şiddetli olduğu saatlerde güneşe çıkmamaya özen gösterilmelidir. Güneş yanığı olan yerler ilk olarak soğutulmalıdır. Yağ, salça, yoğurt ve diş macunu kesinlikle sürülmemelidir. Bir hekime danışarak tıbbi losyon kullanılmalıdır” diye konuştu.


Kaynak: İHA