Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Rotalarının Çanakkale ayağında hayata geçirilen Troya Kültür Yolu festivali geçtiğimiz hafta başladığından itibaren kent turizmine katkı sağladı. Şehirde gerçekleşen etkinlikler konser, sergiler, kent halkı başta olmak üzere dışarıdan gelen yabancı ve yerli turistler tarafından da takip edildi. Özellikle kente dışarıdan gelen Uzakdoğu turistleri etkinliklere ilgi gösterdi. Komşu şehirlerden gelen yerli turistlerde normalde günlük veya 2 günlük seyahatlerini, festivaldeki etkinlik listesini görünce uzatarak bir hafta olarak uyguladı. Kent genelinde gelen misafirlerin şehir içi ticarete de katkı sağladı. Esnafın işlerinin bir miktar açıldığı gözlendi.  
 
Turistlerin ziyaretler kapsamında en çok ziyaret ettiği alanlar ise kent içinde, Kaleyi Sultaniye (Çimenlik Kalesi), Hamidiye Tabyası, Kilitbahir Kalesi, Truva Atı, Aynalı Çarşı Demircioğlu Caddesi ve Çarşı Caddesi oldu. Ayrıca etkinlikler haricinde en çok vakit geçirilen yerler ise Halk Bahçesi, Kordon, Özgürlük Parkı gibi yeşil alanlar oldu.  
 
YOĞUNLUĞUN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR  
 
Troya Kültür Yolu Festivalinin, başladığı geçen haftadan bu yana kent genelinde yoğunluğun festivalin sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Özellikle günlük Çanakkale'ye gelenler festivale denk gelinde günlük seyahatlerini, 2-3 güne çıkardılar. Kent genelinde bu hareketliliğin festival ardından ekim ayının ortasına kadar devam etmesi bekleniyor. 
 
 İbrahim Akın KAZANCI