Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Görevlisi Gökhan Bayram’ın Siyasal Bilgiler Fakültesinde Kamu Yönetimi 3’ncü sınıf öğrencilerine verdiği Halkla İlişkiler ve Medya dersine katılan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Vitamin Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erdem Sürek, Burası Çanakkale Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Doğan Haber Ajansı Çanakkale muhabiri Mustafa Suiçmez, geleceğin Valilerine, Kaymakamlarına ve idarecilerine medya ve gazeteciliği anlattı.
 
ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Öğretim Görevlisi Gökhan Bayram’ın Kamu Yönetimi 3’ncü sınıf öğrencilerine verdiği Halkla İlişkiler ve Medya konulu dersine konuk olan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı Cemiyet nedir?, gazeteci nedir?, gazeteci ne yapar?, Halkla İlişkilerde gazetenin önemi nedir?, yöneticiler için gazeteciler neden önemlidir? Konuları üzerine bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktardı.
 
Ardından kürsüye gelen Vitamin Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erdem Sürek, öğrencilere haber nasıl yapılır?, haber yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?, haber yaparken nelerden kaçınılır?, medyada nasıl yer alınır? konularını anlattı.
 
Dersin son bölümünde ise Burası Çanakkale Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Doğan Haber Ajansı Çanakkale muhabiri Mustafa Suiçmez ise Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerine haberde fotoğrafın ve videonun önemi nedir?, Fotoğraf makinesi ve kamera nasıl kullanılır?, fotoğraf ve video çekerken nelere dikkat edilmelidir? Konularına değinirken, öğrencilere örnek haber ve fotoğraflardan kesitler sunuldu.
 
Halkla İlişkiler, dersi soru-cevap şekliyle sonra erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi