18 Şubat 2014 tarihinden bu yana Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nü sürdüren, geçtiğimiz çıkarılan kararnameyle polis başmüfettişliğine atanan Yılmaz Özden, görevini Celal Sel’e teslim etti. Yeni görevi için kentten ayrılan Özden yayımladığı veda mesajında şüheda toprağı Çanakkale’de görev yapmaktan onur duyduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi;
 
“18 Şubat 2014 tarihinden bu yana büyük bir heyecan ve onurla yürüttüğüm Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü görevimden Polis Başmüfettişliği görevi nedeniyle ayrılıyorum.

Şüheda toprağı Çanakkale ilinde görevlendirildiğim günden bu güne dek Ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreci tüm mesai arkadaşlarımın vatan millet sevgisi ve görev ahlakları ile başarılı bir şekilde atlatarak şehrimizi huzurlu ve güvenli anılan bir şehir haline getirdik.
Hakkaniyete ve hukuka uygun olarak şeffaf yönetim ve çalışma anlayışı ile takım çalışmasını ön planda tutarak var olan potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirerek sevgi ve saygıya dayalı mesai mefhumu gözetmeksizin yapılan görev anlayışı çok değerlidir. Değerli Mesai arkadaşlarım; her parçası aziz şehitlerimizin kanları, kahraman gazi ve malullerimizin terleriyle sulanmış olan bu mukaddes vatan toprağımızı bölmeye, parçalamaya ve yok etmeye çalışan menfur güçlerin içimizdeki hain işbirlikçilerine karşı çelikten bir kalkan, vatandaş ile meslektaşlarıma karşı ise demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüyle milletten taraf görev düsturunu esas alan bir vazife anlayışı içerisinde teşkilatımızın onur ve haysiyetine yakışan görev ahlakı ile yeni bir göreve gitmek üzere Çanakkale ilinden ayrılıyorum.”
 
15 TEMMUZ VURGUSU
Polis Başmüfettişi Özden mesajında 15 Temmuz darbe girişiminde adeta caını hiçe sayan meslektaşlarına yönelik şu kelimeleri sarf etti; “Milletimizin adeta ikinci bir kurtuluş mücadelesi verdiği 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini engellerken adeta canınızı hiçe sayan bir anlayışla şehit olmayı arzulayan görev anlayışınızı hiçbir zaman unutmayacağım. Bu vesile ile bana şüheda toprağında görev yapma onuru yaşatan saygıdeğer devlet büyüklerime sossuz teşekkür ederken, üzerinde yaşadığımız coğrafyanın vatan olarak kalmasında da canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize de acil şifalar dilerken, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum, Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Sağlıcakla kalın.”
 


Kaynak: Haber Merkezi