Türkiye’de ve Çanakkale'de Omicron varyantı ile Korona vakaları artmaya devam ediyor. Yaşanan artışlar ile okulların erken tatile girmesi bile gündemde. Bu konu hakkında değerlendirmelerini gazetemiz ile paylaşan Çanakkale Eğitim-Sen Eğitim Sekreteri Selahattin Düzgün ‘Uyarılarımız dikkate alınmadı ve sonuç ortada. Kalabalık sınıflar, okullarda ekipman, temizlik ve sağlık görevlisi eksiklikleri gibi problemler malum sonucu doğurdu. Sadece maske ve dezenfektan ile salgınla başa çıkılmaya çalışılmasını elbette ki kimse bekleyemez’’ dedi. 
 
 Delta Varyantının ardından hızlı bir şekilde bulaşan Omicron varyantı ile Korona virüsü vaka artışında Türkiye ve Çanakkale’de adeta rekor kırıyor. Bu artış ile yeni tedbirler ve önlemlerin tekrar gündeme gelmesi bekleniyor. Okulların erken tatile girmesi ihtimalini değerlendiren, Çanakkale Eğitim-Sen Eğitim Sekreteri Selahattin Düzgün; ‘’Son dönemde artan Covid-19 vakalarıyla birlikte yine çeşitli kısıtlamalar gündeme geldi. Tabii haliyle okulların sömestr tatiline bir hafta erken girip, bir hafta geç başlaması konuşulmaya başlandı. Öncelikle belirtmek gerekir ki öğrenci ve eğitim emekçilerinin sağlığı her şeyden önce gelir. Risk oranının gittikçe arttığı bu dönemde bir hafta erken kapanma ve bir hafta geç açılma olumlu karşılanabilir. Tabii bu arada kararın aniden açıklanmasının okullardaki işleyişi de olumsuz yönde etkileyeceği unutulmamalı. Zira dönem sonu işlemler, yapılması gereken sınavlar gibi işler ani bir kapanma kararıyla beraber sekteye uğrayacaktır’’ dedi.
 
“OKULLARDA GÖREVLENDİRİLEN TEMİZLİK PERSONELİ SAYISINDA %60 DÜŞÜŞ VAR”
Salgına karşı yeterli önlemlerin alınmadığı ifade eden Düzgün; ‘’Diğer taraftan salgının başından beri gerekli ve yeterli önlemlerin alınarak okulların mümkün olduğunca açık tutulmaya çalışılması yönünde görüş belirttik. Ne var ki bu uyarılarımız dikkate alınmadı ve sonuç ortada. Kalabalık sınıflar, okullarda ekipman, temizlik ve sağlık görevlisi eksiklikleri gibi problemler malum sonucu doğurdu. Sadece maske ve dezenfektan ile salgınla başa çıkılmaya çalışılmasını elbette ki kimse bekleyemez. Sadece Çanakkale özelinde söyleyecek olursak, bu sene diğer yıllara nazaran okullarda görevlendirilen temizlik personeli sayısında %60 düşüş var. Hijyene en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemde salgının ne kadar ciddiye alındığının kötü bir örneği. Elbette her platformda öğrenci ve öğretmenlerimizin yararını öncelik olarak gören Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi olarak, salgın bu kadar ciddi boyutlara ulaşmışken, okulları bir hafta erken kapatmanın en azından geçici bir çözüm olarak düşünülebileceğini belirtebiliriz” diye sözlerini tamamladı. 
 
İbrahim Akın KAZANCI