Geçtiğimiz yıl atanan Kaymakam Alper Taş, bir çok proje için harekete geçerken önceki görev yerlerinde de hayata geçirdiği projelerden biri olan ve  İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Projem Türkiye'' yarışmasında ödül almaya hak kazanan ‘Eğitimde Üç Adım Modeli' Bayramiç’te de uygulanmaya başlıyor. Birbirini destekleyen üç projeden oluşan "Eğitimde Üç Adım Modeli" ile bir taraftan eğitimdeki koordinasyon ve kalite arttırılırken diğer taraftan öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda desteklenmeleri hedefleniyor. Projelerin uygulanmasını takip etmek amacı ile Kaymakamlık bünyesinde Proje Koordinatörleri Ekibi oluşturuldu. Koordinatörler ekibinde genel koordinatör olarak; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik,  koordinatörler olarak Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Muratoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serdar Akar ve Cumhuriyet Ortaokul Rehber Öğretmeni Gamze Balcı çalışmaları yürütecek.
Kaymakam Alper Taş,  Proje koordinatörleriyle gerçekleştirilen toplantıda şunları ifade etti ''Eğitim bizim için en önemli alandır. Bugün okullarında eğitim alan çocuklarımız yarının büyükleri olacak ve ülkemizi daha ileri taşıma vazifesini onlar üstlenecekler. Bu nedenle akademik, zihinsel ve sosyal anlamda en iyi seviyelere gelmeleri son derece önemli. Bunun için uygulanacak projeler ile öğrencilerimizin eğitim hayatlarını geliştirmeyi, eğitimin tüm tarafları arasındaki koordinasyonu güçlendirmeyi, bunların yanında tüm öğrencilerimizi yeteneklerine uygun alanlarda kendilerini geliştirmeleri için desteklemeyi hedefliyoruz. Bu amaçla; bilim, edebiyat, spor, resim, müzik ve tiyatro gibi alanlarda yetenekli öğrencilerimizi belirleyerek özel olarak eğitilmelerini sağlamayı planlıyoruz. Sayın Valimizin destekleriyle, ilçemizde uygulamasına başlayacağımız Eğitimde 3 Adım Modeli ile işte bu hedeflere ulaşmayı amaçlıyoruz. Daha önce farklı ilçelerde uygulayarak önemli başarılar elde ettiğimiz bu uygulamanın Bayramiçimizin eğitim hayatına da önemli katkılar sağlayacağını ümit ediyor, proje koordinatörlerimize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.''
Eğitimde 3 Adım Modeli   ''Çocuklarımız İçin Hep Birlikte'' ,'' Günde Bir Saatle Sen de Yapabilirsin'' ve '' Yetenek Aranıyor'' isimli üç projeden oluşuyor. Her bir projenin uygulamasını takip etmek amacı ile birer koordinatör belirlendi. Projenin ilk adımı ile eğitim hayatının tüm aktörlerinin eğitim sürecinde aktif olmalarının sağlanması ve aralarındaki koordinasyonun güçlendirilmesi, ikinci adımda öğrencilerin kaliteli bir eğitim alarak ve ardından günde bir saat günlük tekrar yapma alışkanlığını kazanmaları ve bir meslek  idealine sahip olmaları, üçüncü adımda ise kalan zamanlarında öğrencilerin sosyal faaliyetlere yönelmeleri ve yeteneklerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Ayrıca çeşitli alanlarda ilçemizdeki en yetenekli öğrenciler belirlenerek özel yetenek grupları oluşturulacak. Bu kapsamda belirlenen öğrencilerimizin ; "Spor, Resim, Müzik, Edebiyat, Tiyatro, Bilim ve Teknoloji Özel Yetenek Grupları" kurslarında eğitim almaları sağlanacak. Özel yetenekli öğrencelerimiz halkımızın da davet edileceği gösteriler yapacaklar. Öğrencilerimizin bu kurslarda kendi yeteneklerini geliştirmeleri ve ülkemizi gururlandıracak değerler olarak yetişmeleri hedefleniyor.
 
Haber Merkezi