Tohum Otizm Vakfı desteği alınarak düzenlenen, 26 Kasım İlkokulu Hafif Düzey Otizm Engelliler Özel Eğitim Sınıfı açıldı.  Gerçekleştirilen açılış törenine Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Bilal Bilen, okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerin katıldı.
 
Sınıfın açılışında konuşan Kaymakam Bekir Abacı “Otizmli çocuklarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Onların sosyal hayatta yer alabilmeleri, kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri ve özellikle otizmli çocuklarımızın en iyi eğitimi alması önemli hedeflerimizdendir. Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir. Özel eğitim sınıflarımız, özel çocuklarımızın topluma kazandırılmasında ve onların eğitimlerini en iyi şekilde almalarında büyük önem taşımaktadır. Devletimiz, engellilerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarının çözümünde gücünü her daim hissettirerek, duyarlılık ve farkındalık oluşturma yolunda ilerlemeye devam edecektir” dedi.
 
Kaymakam Bekir Abacı ardından konuşan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar; “Tohum Otizm Vakfı'nın 26 Kasım İlkokulu'nda otizmli çocukların eğitimden en verimli şekilde yararlanmaları için hazırladığı sınıf açılışına   katıldık. Özel eğitim materyalleri ile donatılan sınıfta, tek tedavileri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak ve çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmeleri için bilgi ve destek sağlanacak” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Tohum Otizm Vakfı tarafından malzeme, materyal ve donanım desteği sağlanarak yeniden düzenlenen, 26 Kasım İlkokulu Hafif Düzey Otizm Engelliler Özel Eğitim Sınıfı kapılarını açtı.
 
Gülçin AKIN