2015 yılında İstanbul’da kahve severlere kapılarını açan Federal Coffee Company’nin Ankara ve Adana gibi şehirlerin ardından sekizinci şubesi Çanakkale Kepez’de açıldı. 1970’lerin modasını yansıttıkları dükkanda eski ve yeni tarzı birleştiren konsepti ile modern bir köy havası yakalamak isteyen Federal Coffee Company, taze kahvelerinin yanında ekşi mayalı ekmek ve kruvasan üretime bu şube ile ilk kez başlıyor.
 
Kepez ilçesi Hamidiye Mahallesi’nde geçtiğimiz günleri düzenledikleri etkinlik ile açılışı gerçekleştirildi. Federal Coffee Company’ nin Çanakkale şubesi işletmecileri Ömer Özgel - Petek Özgel çifti, açılış gecesinde nitelikli kahve seven birçok Çanakkaleliyi ağırladı.
 
Okul hayatlarını bitirdikten sonra İstanbul’da e-ticaret şirketi ve tekstil şirketi kuran Özgel çifti, 2020 yılında Çanakkale’ye taşınarak, işlerini buradan yönetmeye karar verdi. Marmara Üniversitesi Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği ile finans mezunu Ömer Özgel ve Işık Üniversitesi Moda Tasarım mezunu Petek Özgel, Çanakkale’de Federal Coffee Company’nin şubesini açarak, Çanakkalelileri yeni tatlarla buluşturmak istediklerini belirtti.
 
Çeşitli etkinlik ve workshoplar düzenleyen Özgel çifti, kahvenin yanı sıra, artizan ekşi mayalı ekmek ve kruvasan imalatı yaparak, kendilerine has tatlı ve yemekler ile menüyü zenginleştirerek, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için çalıştıklarını aktardı.
 
Gülçin AKIN