Sağlık Bakanlığı’nın resmi sitesinde koronavirüs aşılama oranlarının günbegün artışını gösterirken, birinci ve ikinci doz olanlarının sayıları ise detaylı şekilde verilmekteydi. Bugüne kadar birinci dozu baz alan haritada ülkenin neredeyse tamamının mavi renge dönmesinin ardından, harita ikinci doz oranlarını göstermeye başladı.
 
Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre 1.doz uygulanan 53.317.014 kişinin ardından ikinci aşı oranının yükselmesine odaklanıldı. Bakanlığın sitesinde yer alan 1.doz uygulananları öncelikli gösteren aşı haritasının maviye dönmesinin ardından, en az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus oranı gösterilmeye başlandı. Bu kapsamda 1.doz aşı yapılma oranı yüzde 86’ya erişirken, ikinci doz aşı yapılma oranı ise yüzde 70 oldu.
 
Çanakkale ili ise birinci doz aşılamada mavi rengini alan ilk şehirler arasındaki yerini ikinci doz aşı haritasında da korudu. Çanakkale’de en az iki doz aşı olan kişi sayısı yüzde 76,6’ye ulaşarak listede beşinci sırada yer aldı.
 
Mavi şehirlerin sıralaması ise şu şekilde; [1] Kırklareli, [2] Amasya, [3] Muğla, [4] Eskişehir, [5] Çanakkale, [6] Ordu, [7] Edirne, [8] Balıkesir, [9] Burdur.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN