Çanakkale’de aşılama uygulaması son sürat devam ederken, İskele Meydanı’nda kurulan aşı çadırının ardından Semt Pazarı’nda da aşı uygulama noktası oluşturuldu. Pazar alışverişini yapmaya gelen birçok vatandaş, randevu almadan sağlık ekipleri tarafından koronavirüs aşısını vurdurdu.
 
Aşılama uygulamasında ikinci sırada yerini alan Çanakkale geçtiğimiz hafta mavi şehirler arasında yerini aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabında paylaştığı haritada yerini mavi renkte alan kentimiz ayrıca bakan tarafından özel olarak da tebrik edilmişti.
 
Çanakkale’de koronavirüs aşısını hızlı bir şekilde olmaya devam eden vatandaşlara bir kolaylık daha sağlandı. İskele Meydanı’na kurulan aşı çadırının ardından Çanakkale’nin en çok uğranılan yerlerinden biri olan Semt Pazarı’ndaki zabıta bürosu da aşı uygulama noktasına dönüştürüldü. Pazara gelen birçok vatandaş hem alışverişini yaptı hem de aşısını oldu.
 
İl Sağlık Müdürlüğü, Salı-Cuma ve Pazar günleri saat 10.00 ile 18.00 arasında yapılacak olan aşı uygulamasına tüm vatandaşları davet etti. Çanakkale’de şu ana kadar toplamda 340 bine yakın kişiye birinci doz, 194 bin civarına ise ikinci doz aşı yapılırken toplamda aşı uygulananların sayısı ise 575 bini aştı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN