İstanbul’un Beyoğlu’da evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden Türk Hava Yolları (THY) filosunda pilot olarak görev yapan 32 yaşındaki Kutay Bayraktar, Çanakkale'de göz yaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
 
2016 yılında THY Uçuş Akademisi'nden mezun olan, 2018 yılından bu yana Boeing-737 filosunda yardımcı pilot olarak görev alan Kutay Bayraktar geçtiğimiz gün, İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Cihangir Mahallesinde oturduğu apartman dairesinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Genç pilotun ölümü hava yolu camiasında büyük üzüntü yaratırken Çanakkale’yi de adeta yasa boğdu. Genç yaşta talihsiz bir şekilde yaşama veda eden pilot Kutay Bayraktar, memleketi Çanakkale’de son yolculuğuna uğurlandı. Bayraktar için kent merkezindeki Mecidiye Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Ailesi yakınları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenazenin ardından Bayraktar, şehir mezarlığına defnedildi.
 
Merhum Pilot Kutay Bayraktar’ın babası emekli öğretmen Heybet Bayraktar cenaze töreninde, basın organlarında yer bulan haberlere ilişkin bilgilendirmede bulunarak oğlunun alkollü olmadığını, yüksekten düşme sonucu yaşama veda ettiğini acı içinde anlattı Baba Bayraktar; “Öldüğü sabah 4 saat sonra uçuşu vardı. Hiçbir pilot 24 saat öncesinden kesinlikle alkol almaz. 4 saat sonra uçuşu olan bir pilot hiç alkol almaz. Buradan gitmişti ve demişti ki, ‘Baba bir gün sonra uçuşum var’. Bir gün sonra uçuşu olduğu halde 24 saat öncesinden bir tane bira dahi içmez. Bu olay çarpıtılmış, sabah 08.00’da balkondan düşüyor, 06.00’da içkili deniliyor. Saat 12.00’de de uçakla yurt dışına gidecek. Bu mümkün mü? 24 saatlik bir zaman dilimi geçmesi lazım. Burada pilot arkadaşları da var hepsine sorabilirsiniz. Nereye uçacağını sormamıştık, sürekli başka yere uçuyorlardı. Adli tıp raporlarına göre ayağının kayarak düştüğünü öğrendik. Balkonu Fransız balkon şeklindeydi. Balkona oturmayı çok seviyordu. Ben bir gün oturduğumda ‘Baba düşersin’ demişti. Alt tarafta da koltuklar vardı ve Fransız balkonun yanlarında hiçbir tane demir yoktu. Kendisi orada oturmayı çok seviyordu bizi oturtmadı. Adli tıp raporları da çıktı. Ayağı kayarak aşağıya düşmüş hiçbir sebep yok başka” dedi.
 
Ersan KÜÇÜKKURU