Korornavirüs salgınında vaka sayılarındaki artış ile Türkiye’de üçüncü sıraya yükselene Çanakkale’nin bir köyünde alınan önlemlerin sonrasında vatandaşların da tedbirlere uymasıyla vaka sayısı sıfırlandı.

100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritasında 27 Mart-2 Nisan tarihlerini kapsayan dönemde 797,34’e yükselen Çanakkale, Türkiye'de bu oranda üçüncü sıraya çıkarken kentte 8 Şubat'tan bugünde 21 kat artış gösterdi. Çok yüksek riskli iller grubunda yer alan, haftalık vaka sayısı artışında İstanul’u bile sollayan Çanakkale’de çok sayada köy birere birer karantinaya alındı. Özellikler köylerde vakaların çok sayıda artığı ve art arda karantina kararlarının alındığı dönemde, Gelibolu ilçesine bağlı Güneyli Köyü Muhtarlığı vaka sayısının sıfırlandığını açıkladı.

Güneyli Köyü Muhtarlığından yapılan ‘Teşekkürler Güneyli Köyü’ başlığı altında yapılan açıklamada; “Kovid-19 vakalarının zirve yaptığı bugünlerde siz değerli vatandaşlarımızla birlikte aldığımız önlemler sayesinde köyümüzde Vaka sayısı sıfır olmuştur. Tüm vatandaşlarımıza göstermiş oldukları Duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Maske, mesafe, temizlik…” denildi.

Ersan KÜÇÜKURU