Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) ‘Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar’ sloganı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nun Instagram adresinde yapacağı canlı yayın ile 16 şehirde merkez açmak için bağış toplayacak. Bu illerden biri olan Çanakkale’de ise farklı bir etkinlik düzenleyerek, ‘Haydi Çocuklar Resim Yapmaya’ sloganı ile açılacak olan açılacak olan merkezde sergilenmesi için çocukları resim yapmaya davet etti. 
 
UCİM, çocuk istismarına dikkat çekmek ve istismarın önüne geçmek amacıyla başlattığı ‘Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar’ projesi kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda derneğin sözcüsü ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, Instagram hesabından canlı yayın yaparak yürütülen kampanyaya destek çağrısında bulunulacak.
 
Birçok ünlü ismin katılacağı online etkinlik 23 Nisan Cuma akşamı saat: 20.30’da Instagram’da başlayacak. Banka hesapları ve SMS yolu ile 8246 numarasına bağışların toplanacağı akşamda Cem Yılmaz, Özge Özpirinççi, Edis, Doğa Rutkay, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Gülse Birsel, Gupse Özay, Sarp Apak, Kerem Bursin, Melikşah Altuntaş, Ekin Beril, Ceyda Düvenci, Berrak Tüzünataç, Demet Özdemir, Demet Evgar, Şebnem Bozoklu ve Berkcan Güven’in de olduğu birçok ünlü isim oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nun Instagram hesabına konuk olacak.
 
T.C. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından AB desteği ile uygulanan, Sivil Toplum Destek Programı’nın III. Dönemi kapsamında desteklenen Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar Projesi ile ülkenin 7 bölgesinde 16 şehrinde kurulacak temsilciliklerde ihmal ve istismarı önleme faaliyetlerini güçlendirmeyi hedefleniyor. Bu kapsamda oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, proje kapsamında UCİM İzmir İhmal ve İstismarı Önleme Merkezi’ndeki mağdur çocukların aileleriyle tanışarak, onların ve çocukların yaşadığı zorlukları anlatan bir kısa film hazırlandı. Bu kısa film ise 20 Nisan’da sosyal medyada yayınlanacağı duyuruldu.
 
Yapılan etkinlikler ile UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ve UCİM sözcüsü ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, istismarın herkesin başına gelebileceğine ve istismarın eğitimlerle önlenebilir olduğuna dikkat çekerekti. UCİM; çocuk hakları, mahremiyet, dijital zorbalık, konularında bugüne kadar binlerce okulda, pek çok üniversitede eğitim vermesinin yanı sıra farkındalık çalışmaları ile istismar davalarında ve ihbar hattına gelen dosyalarda gönüllü avukatlarıyla ailelere destek olmak ve rehabilitasyon süreçlerinde rehberlik yapmak için güçlenerek sürdürülebilir fayda sağlamayı amaçlamak amacıyla projenin önemine vurgu yaptı.
 
BİR MERKEZ DE ÇANAKKALE’YE
Yapılacak olan 23 Nisan etkinlikleri ile ilgili bilgi veren UCİM Çanakkale Temsilcisi Şehpal Ovalı, “23 Nisan günü Uraz Kaygılaroğlu, Instagram hesabından canlı yayın baslatacak. Katilimce ünlülerle 16 il için önleme merkezi açılması için bağış kampanyası düzenlenecek. 16 il den biri de Çanakkale. Maalesef ki çocuk istismarı, Çanakkale’de de oldukça fazla. Amacımız istismar olduktan sonra değil olmadan önce önleme çalışmaları yapmak. Bunun için bu merkezlerin önemi çok büyük. Tüm Çanakkale’yi ve yakın zaman da 81 ilde çocuklarımızı korumak adına verilen bu mücadelede o gece SMS ile destek olmaya davet ediyorum. Çocuklar vatandır vatanımıza hep bir koldan sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.
 
ÇANAKKALE UCİM MERKEZİNE ÇOCUKLARIN RESİMLERİ
Pandemi sebebiyle bu sene de online olarak kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Çanakkale UCİM de yerel bir farkındalık etkinliği düzenledi. ‘Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar’ projesi ile daha da güçlenerek sürdürülebilir fayda sağlamayı amaçlayan UCİM Çanakkale, ‘Haydi Çocuklar Resim Yapmaya’ etkinliği ile tüm çocukları resim yapmaya davet etti.
 
22 Nisan tarihine kadar çocukların yaptığı resimler, çocuğun adı soyadı yaşı ne bir şekilde yazılarak, UCİM Çanakkale’nin sosyal medyada belirtilen numaraya gönderilecek. Çocukların gönderdiği resimler, UCİM Çanakkale Merkezi açıldığında sergilenmek üzere saklanarak, merkez açıldığında çocuklara hediyeler verilecek.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN