Boğaz Medya’nın sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayına katılan Dünya Şampiyonası tarihinde madalya kazanan ilk Türk cimnastikçi milli sporcu İbrahim Çolak hedeflerinden bahsederek, “Şimdiki en büyük hedefim 2021 Tokyo Olimpiyat oyunlarında madalya kazanmak daha sonra da 2024 Paris Olimpiyat oyunlarını görmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu ve İzmir'deki Şavkar Cimnastik Spor Kulübü'nün aktif sporcusu olan İbrahim Çolak jimnastik sporu ve kendisi ile ilgili bilgiler verdi. İbrahim Çolak, “Çok fazla dışarı çıkıp dolaşmayı pek sevmem, böyle evcimen birisiyim. Evde vakit geçirmeyi, zaman zaman bilgisayar oynamayı, telefonda vakit geçirmeyi seviyorum. Ama işte yaptığım spor programdan dolayı evde çok fazla vakit geçiremiyorum. O yüzden evde durmayı çok özlüyorum. Onun dışında küçüklükten belli hep sporun içindeyim ve cimnastik hayatımın her alanına yayıldığını ve yönlendirdiği için hayatımın en ön sırasında cjimnastik var daha sonra diğer şeyler geliyor. Ailemden gördüğüm disiplin, cimnastikten gördüğüm disiplin ve okuldan aldığım disiplin hepsi birleşti ve benim karakterimi oluşturdu aslında bu zeminde gelişti ve bence sporcun da böyle olması gerekiyor. Biri söylemişti, sporcu yükseldikçe küçülmeyi bilmeli, insan nereden geldiğini unutmaması gerekiyor. Nerelerde geçtiğini bilmesi gerekiyor, bununla birlikte elde ettiği başarılarla küçüklerine, ülkesine örnek olmalı” dedi.

“KOCA SALONA İSTİKLAL MARŞI’NI OKUTMAK MUHTEŞEM”
Avrupa Şampiyonu olduğundaki duyguları paylaşan Çolak, “Dünya şampiyonu olduğundaki duyguların aynısını, Avrupa şampiyon olduğunda da hissettim. İki yıl üst üste aynı duyguları hissetmek gerçekten bambaşka bir şey. Bu şampiyonluğun verdiği mutluluğu kelimelerle anlatamam gerçekten. Gerçekten anlatılmaz yaşanır bir şey, her şeyden önce koca salona İstiklal Marşı’nı okutmak muhteşem. Senden beklentisi olan insanların beklentisini karşıladığım, sakatlıktan sonra kendimi gösterdiğim, buradayım dediğim için çok mutlu oldum. Aslında bu yarışma için üzerimde stres baskı vardı sakatlıktan dünya şampiyonluğundan çıktığımdan ötürü bir beklenti vardı, bu beklentiyi karşıladığım için çok mutluyum en son puanım açıklandı. Birinci olduğum açıklandıktan sonra üzerimden büyük bir yük kalktı O kadar rahatladım ki belki televizyonda bu yansımamış olabilir, ama çok rahatladım ve şükür dedim yani o kadar çok çalışıyoruz o çalışmaların karşılığını böyle almak beni mutlu ediyor” dedi.

“ÇALIŞMAK ÖNEMLİ AMA İYİ BESLENMEK VE DİNLENMEK DE ÖNEMLİ”
Çolak, spor ile ilgilenmek isteyen gençlere de tavsiyelerde bulunarak, “Sporla ilgilenmek güzel, mümkünse spora cimnastik sporu ile başlamalarını tavsiye ederim, çünkü cimnastik sporların temeli, spor hayatları boyunca kendilerine bir hedef koysunlar, birçok zorluk çıkacaktır. Bu zorlukları aşmak için hedefleri doğrultusunda çok daha çalışmalılar. Bu zorluklar ne olabilir? Bir sporcunun başına gelecek en kötü şey sakatlık, dizinden, ayağından bir problem yaşayabilir, bu süreçte iyileşme sürecine kadar sabırlı olmalı Antrenmanlara devam etmeli, hiç olmazsa o ortamda bulunmalı, hiçbir şey yapamıyorsa bile arkadaşlarını izlemeli bu iyileşme sürecine katkı sağlıyor. Ben çokça sakatlık yaşadım, bunlar da bu yolu izledim çok çalışmak önemli ama iyi beslenmek ve dinlenmek de önemli, bunları yaparsa elinde sonunda başarısına ulaşır. Bu yolda her zaman kazanamayabilir. Ama bu yolda kaybetmek de kazanmak kadar değerli, kaybedince eksikliklerini zaaflarını görebiliyorsunuz. Benim naçizane tavsiyelerim bunlar”

“2024 PARİS OLİMPİYAT OYUNLARINI GÖRMEK İSTİYORUM”
Genç sporcu en büyük hedefinin olimpiyatta madalya olmak olduğunu söyleyerek, “Avrupa ve dünya şampiyonu unvanına sahip olduğum için bu unvanı mı olimpiyatlarda da korumak istiyorum. Ülkeme orda da altın madalya kazandırmak istiyorum, şimdiki en büyük hedefim 2021 Tokyo Olimpiyat oyunlarında madalya kazanmak daha sonra da 2024 Paris Olimpiyat oyunlarını görmek istiyorum, ondan sonra fiziksel durumum bakacağım madalya alacak durumda olursam belki 2028 olimpiyat oyunlarını kendime hedef olarak gösterebilirim. Allah nasip ederse de Tokyo Olimpik Oyunlarından sonra da özel hayatımda belli adımlar atıp evlilik için hazırlıklar yapmayı planlıyorum” ifadelerini kullandı.


“DEDELERİMİZ BİZLER İÇİN BUGÜN YAŞADIĞIMIZ RAHATLIK İÇİN CAN VERDİLER”
Çanakkale bence Türkiye'deki en önemli şehirlerden birisi, Çanakkale Destanı birçok eserle ortaya konuldu, film belgesel animasyon bu da bunun ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor” diyen Çolak Eskiden Çanakkale savaşında dedelerimiz bizler için bugün yaşadığımız rahatlık için can verdiler, onlar sayesinde bugün buradayız. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır en başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına. Bundan dolayı bence Çanakkale çok saygı duyulması gereken bir şehir, ayrıca Çanakkale’de Gelibolu'da kız arkadaşım var bu sebepten sıklıkla geldim gayet güzel bir şehir.

Sevi Gözay UĞURLU