Boğaz Medya’nın sosyal medyada yaptığı canlı yayına konuk olan Çanakkale Belediyespor A takımı sporcusu Batuhan Sağın oldu. Sporda elde ettiği başarıları anlatan Sağın, spor ile ilgilenmek isteyen gençlere ise tavsiyeler verdi.
 
Triatlon branşında 2020 Puanlı Triatlon Türkiye Şampiyonası Genç A Erkekler kategorisinde ikinciliği bulunan Çanakkale Belediyespor A takımı sporcusu Batuhan Sağın, bu spor hakkında bilgi verdi. Sağın, “Yarışma 3 etaptan oluşuyordu. İlk iki etapta yüzme ve koşu vardı sadece yüzme 400 metre koşularda 3 kilometreydi. 3 etapta da yine aynı mesafe koşu yüzme üstüne birde bisiklet vardı sadece, 20 dakikada üretebildiğin ortalama wat değerini alıyordu. Bununda Avrupa triantlon federasyonunda puanlama dereceleri var. 3.8 ortalama wat çevirirsen buna göre puan veriliyordu, bu puanlar neticesinde 2 teste girdim birinci teste katılamamıştım. 2.testte Türkiye ikincisicisi oldum. 3. testte birinci oldum ama fakat işte bunları toplayınca ortalama alınca ikinci olmuş oldum” dedi.
 
“YÜZMEYE YAKLAŞIK 10 YAŞINDA BAŞLADIM”
Başarılı olmanın çalışmak ile doğrudan bir ilişkisi olduğunu söyleyen Sağın, kendi spor hayatına değinerek, “Yüzmeye yaklaşık 10 yaşında başladım, 2010 senesinde. O zamanlar profesyonel çalışmıyordum. Haftada 2 sefer gidiyorduk. Seneler geçtikte yaş seviyesi arttıkça grupta artıyor doğal olarak. Bu sayede son 5 senede haftada 6 gün antrenmanlarımız oluyor bu antrenmanlar en az günden 2 saat oluyor” diyerek pandemi sürecinin kendisini nasıl etkilediğini şu şekilde dile getirdi: “Yüzmede 2 gün antrenman yapmayınca derecelerimizi etkiliyor. Özellikle uzun mesafe yüzücüleri için, yüzmek için kapasiteyi arttırmak için uzun mesafe yüzücüleri için… Özellikle bende 10 kilometre uzun yüzme sporcusuyum, özellikle uzun mesafe yüzmek için dayanıklılık arttıracak” ifadelerini kullandı.
 
“AVRUPA HEDEFLERİM VAR”
“Öncelikli hedefim yüzmeye devam ettiğim için önümüzde 1- 1 buçuk ay sonra Açık Su Yüzme Şampiyonası Milli Takım Seçmesi var. Öncelikli hedefim açık suda da milli takımı denemek, ondan sonra da Mayıs gibi Triatlon yarışları var. Açıkçası onlarda da Avrupa hedeflerim var” diyen Batuhan Sağın, “Çanakkale, spor için özellikle çok güzel şanslı bir şehir olanakları çok fazla, fakat bir dezavantajı var. Mesela benim için, spor yapan bir insan yok ben tek başıma yapıyorum genelde. Tek başıma derken benim tempomu koruyan olmadığı için fazla ilerleyemiyorum. Ama diğer illerde İzmir bursa İstanbul özellikle bir sürü insan var yaşıtlarım, ama mesela biliyorum ki İstanbul’da da Lâpseki'ye kadar mesafede bisiklet süremezsin” şeklinde konuştu.
 
“BELEDİYESPOR HER ANLAMDA DESTEK ÇIKIYOR”
Çanakkale Belediyespor sürecini de paylaşan Sağın, ardından spor yapmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulundu: “İlk 4 senesini orada yüzdüm, 1 sene başka bir kulübe geçtim sonra tekrar belediye spora geçtim. Belediye spor voleybol ve yüzmede çok iyi yerlerde şimdi. Belediyespor’a teşekkür ediyoruz, her anlamda destek çıkıyor bize çok güzel devam ediyor. Spor yapmak isteyen gençler günde bir saatlerini ayırsalar bir şey kaybetmezler. Gelecekte de sağlıklı olur, kendileri için bir yatırım olur. Herkesin yapması lazım bu vücudumuz, özellikle kalp sağlığımız için.”
 
Gülçin AKIN