Sigortacılık hizmetlerinin içerisinde son dönemlerde yer alan evcil hayvanların sigortalanması konusu birçok hayvan sever tarafından merak konusu oluyor. Hayvanlarının sağlıklarını güvence altına almak isteyen vatandaşlar için ‘Pati Sigortası’ hakkında bilgi veren Sigorta Acentesi Sahibi Gülşah Altıntaş, makul fiyatlara bu hizmetlerin sağlandığını söyledi.
 
Dünyanın en iyi finansal danışmanlarının kurulu olan MDRT üyesi ve Sigorta Acentesi Sahibi Gülşah Altıntaş, ‘Pati Sigortası’ hizmeti ile ilgili hayvan severlerin merak ettiklerini açıkladı.
 
Kendisinin de Duman isimli bir kedisi olduğunu ve onun da pati sigortalı odluğunu söyleyen Altıntaş, poliçenin ne olduğu ile ilgili bilgi vererek, “Pati Sigortası, 6 ayını doldurmuş olan patili dostlarımızın trafik kazası, yüksekten düşme, yabancı cisim yutma, ısı çarpması, zehirlenme, yanma/yanık, böcek sokması, elektrik çarpması, boğulma, kavga, kesik ve cisim batması, donma, göz yaralanması acil durumları nedeniyle maruz kalacağı tedavi masraflarını poliçede yazılan limitler dahilinde anlaşmalı veteriner hekimlerimizde tedavi edilmek kaydıyla teminat altına alan bir poliçedir. Herhangi bir şekilde doğuştan gelen veya mevcut geçirmiş olduğu ve sürekli tedavi görmek zorunda kaldığı sakatlık, hastalık veya organ rahatsızlıkları teminata alınamamaktadır” ifadelerini kullandı.
 
SİGORTA TEMİNATLARI NELER?
Altıntaş, sigortanın teminatları hakkında ise, “Tedavi masrafları olay basına ve yıllık toplam 5 bin TL'ye kadar teminata dahildir. Kayıp ilanı ve ödül teminatı ise olay başına ve yıllık toplam 250 TL ile teminat kapsamına kalınmıştır. Ayrıca bu poliçe kapsamında 3. şahıslara karsı verilen zararlar da olay başına ve yıllık toplam 3 bin TL'ye kadar karşılanmaktadır” dedi.  Teminatlarda yer alan 3. şahıs mali sorumluluğu da açıklayan Gülşah Altıntaş, “Patili dostumuzun herhangi bir davranışı; ısırma, tırmalama gibi, bir şahsın canına veya  malına  zarar vermesi halinde, o şahsın gerek hastane masrafı, gerekse malının onarılması gibi durumlarda devreye giren teminattır. Amaç zarar gören şahsın hasarını karşılamaktır” şeklinde bilgi verdi.
 
YILLIK 250 LİRA
Pati Sigortası diğer tüm sigorta ürünleri gibi bir yıllık olarak düzenlendiğini ve yıllık bedeli 250 TL olduğunu söyleyen Acenta Sahibi Altıntaş, ayrıca 9 eşit taksit halinde ödeme imkanı bulunduğunu da söyledi. Altıntaş, sigortalanabilecek petlerin ilk olarak 6 ayını doldurmuş olmaları gerektiğini ve poliçenin şimdilik sadece kedi veya köpek olan patili dostları kapsadığını vurguladı.
 
“TÜRK VETERİNER HEKİMLER BİRLİĞİ TABAN FİYAT TARİFESİ UYGULANIYOR”
Poliçenin ücretsiz hizmetlerinin bulunduğunu belirten Altıntaş, “Öncelikle çip bulunmayan patili dostlarımızın  ücretsiz çip takılma işlemi yapılmaktadır. Ayrıca poliçe kapsamında anlaşmalı veteriner veya polikliniklerde yılda 1 kez ücretsiz olarak; muayene, tırnak kesimi, göz ve kulak temizliği yapılmaktadır. Bunların dışında diğer tüm hizmetler için Türk Veteriner Hekimler Birliği taban fiyat tarifesi uygulamasından faydalanmaktadırlar” dedi.
 
“ÇİP, PATİLİ DOSTUMUZUN  KAYBOLMASI HALİNDE ÖNEM ARZ EDİYOR”
Altıntaş, patili dostların çip takımının zorunlu olması ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi: “Çip patili dostumuzun  kaybolması halinde, bulan kişilerin veterinere götürülmesiyle okutulup, sahibinin bilgilerine ulaşılması için önem arz etmektedir. Bu sebeple gereklidir.  Çipin takılması anlaşmalı veteriner hekimlerimizde, petin ense kısmından deri altına yerleştirilmektedir.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN