Çanakkale Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Yasin Hacımusalar, son zamanlarda artışa geçen koronavirüs vakaları sonrasında yüz yüze eğitim alan öğrencilerin gittikçe risk altında olduğunu söyleyerek, yapılan ara tatilin nefes aldırsa bile bu yoğunlukta eğitime devam etmenin mümkün görünmediğini söyledi.
 
Koronavirüs sayılarının arttığı bu süreçte, öğrencilerin yüz yüze eğitimlerine devam edilmesinin risk taşıdığını söyleyen Çanakkale Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Yasin Hacımusalar, yüz yüze eğitime katılımda da büyük düşüş yaşandığını söyledi.
 
Hacımusalar, yaptığı açıklamada, “Üyelerimizle toplantı yaptık. Bundan önceki süreç ve sonraki gelişebilecek süreç ile alakalı bilgi aktardık, değerlendirmelerde bulunduk. Okullarda aile ve öğrenci kaynaklı vaka sayısının artış olduğunu gözlemledik. Bu ara tatil kısmen nefes aldırabilir ama bu salgın yoğunluğuna rağmen eğitime devam etmek mümkün değil. Ara tatil uzatılabilir. Gitgide artan salgın maske ve dezenfekte yöntemleri ile önlenecek gibi durmuyor. Eğitimde ve öğretimde ciddi kopuşlar var. Uzaktan eğitime girilme sayısında düşüş var, öte yandan yüz yüze eğitime katılım oranında da ciddi düşüş var. Korona salgını endişesi ile veliler çocuklarını okula göndermek istemiyor. Yüz yüze sınav kararı endişe yarattı. Telafi sınavı da var, ama kaygılar yüksek. Öğretmen, öğrenci, veli tedirgin” diye konuştu.
 
“İŞLER İYİCE SARPA SARDI”        
“Salgının süreci le ilgili yetkililer açıklama yapmıyor. Kentte hep kulaktan dolma bilgilerin dolaşıyor ve endişe artıyor” diyen Hacımusalar, “Yetkililer şu okullarda virüs göründü, bu noktalarda tedbir alınmalı” diye açıklamada bulunmalıdır. İşler iyice sarpa sardı. Ara tatilde ayrıca okullar yüz yüze eğitime devam edilecekse hijyen açısından da en elverişli hale getirilmeli, bu noktada kriz fırsata çevrilmeli, yetkililer bu süreyi iyi kullanmalı ve gerekli önlemleri almalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Sevi Gözay UĞURLU