Çanakkale’de Ekim sonu itibariyle havaların soğuması ile tezgâhlardaki balık çeşitleri artış gösterdi.

Sezon başında balık çeşitliliğin artması ve buna bağlı olarak fiyatların düşmesi, balıkçılar tarafından beklenen bir durum olarak kaydedilmişti. Ekim ayının sonu itibariyle göçlerin başlaması sonucunda balık çeşitliliklerin artması ile tezgâhlarda tercih edilen balık çeşitleri değişiklik gösterdi.
 
Palamut balığı dışında balık fiyatları, Eylül ayına göre düşüş gösterdi. Geçtiğimiz haftalarda fiyatı 10 TL’ye kadar düşüş gösteren palamut balığı, şu an 30 TL’den satılıyor. Hamsi balığının tezgâhlarda 20 TL’den satılmaya başladığını aktaran balık hali esnafı, palamut fiyatındaki artışa rağmen, vatandaşların palamut balığını tercih ettiğini iletti. Palamut balığının tercih sebebinin ise, sezonunun sonuna yaklaştığı için olduğunu ifade eden balık hali esnafı Ahmet Cavlak, “Palamut bitiyor desem yeri var. Hamsi yeni çıktı. Sardalye 15 liraya düştü. Palamut 15 ila 30 lira arasında satılıyor’’ diyerek satışları özetledi.
 
Diğer güncel balık fiyatları ise şu şekilde: Sardalye 15, Kefal 20,  çipura 40, karides 40, istavrit 15, levrek kilosu 30, kolyoz 25, Palamut boyuna göre 15 ile 30 TL.
 
Sevi Gözay UĞURLU