Çanakkaleli genç ressam Büşra Aydagün, ilk sergisini Sanatsever’de açtı. Çocukluğundan beri doğa ile iç içe olduğunu söyleyen Aydagün, doğadan aldığı ilhamla ortaya çıkardığı eserlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadı.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencisi Büşra Aydagün, geçtiğimiz yıllarda başladığı peyzaj merakı sonrasında ilerleterek, doğadan aldığı ilham ile eserlerini oluşturduğunu söyledi. Doğanın içinde olma duygusu ve eserlerine yansıtma hissi başladığını belirten Aydagün, natürmort çizimlerine detaycılık özelliğini eklediği söyledi. Ressam Büşra Aydagün’ün ilk sergisi, 23 Ekim’e kadar Fatih Sokak’ta bulunan Sanatsever’de sergilenmeye devam edecek.
 
Aydagün, sergisinde bulunan eserler ortaya çıkış hikayesini şu şekilde anlattı: “Doğaya uzaktan bakmak, detaycılığım ile birleşince doğanın içine girmeme neden oldu. İlk önce kayaları çizmeye başladım, onların şekillerini araştırıyordum. Fakat bu çizimlerde herkesin baktığı bakış açısı ve gördüğü değişebiliyordu. Bu çok hoşuma gitti. Herkes baktığında farklı farklı şeyler gördüler ve bunları benimle paylaştılar. Ardından doğanın içinden devam ettim ve bir gün kayalarla olan resmime bir dal yerleştirdim. O dal benim yönümü değiştirdi ve bambaşka bir yere geldim. O dal yavaş yavaş büyüdü ve ardından ağaç oldu. Sonra kayalar kayboldu ve çizimler dalların üzerinde oluşmaya başladı. Birçok farklı yerden dal toplayıp, onlarla heykeller yapınca benim için daha önemli bir hale geldi. Dal içerisinde birçok farklı soyut anlatım yarattı ve kalıbının dışında çok fazla şey anlatmaya başladı. Böylece dal çizimleri üzerine çalışmaya başladım. Çizmenin yetersiz geldiği yerde dalları alıp tuvalime yerleştirmeye başladım ve deneysel ürünler ortaya çıkardım. Hala da geliştirmeye devam ediyorum.”
 
Sanatsever’de sergilenen 24 eseri ile ilgili olarak ise geri dönüşlerin onu daha çok çalışmaya teşvik ettiğini söyleyen genç ressam, “Bu sergi, bu zamana kadar olan birikimim ve o evrimimin göstergesi. Kişilerin, bunu görmesi benim için çok önemli. Gelen kişilerin resimlere baktığında hissettikleri şeyleri öğrenmeye çalışıyorum ve beni çok mutlu ediyor. Sergi açılışının olduğunun ertesi günü dinlenmek yerine hemen kalemi, fırçayı alarak tekrar yapmaya başladım” diyerek sergisine gelen herkese teşekkürlerini iletti.
 
Sevi Gözay UĞURLU