Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisindeki “Miras” adlı seramik sergisinin açılışına; Vali İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, İl müdürleri,  ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, ÇATOD Başkanı Koray Özcan, ÇARO Başkanı Cihan Müşterioğlu, TÜRSAB Balıkesir Bölge Temsilcisi  Fatih Ergün, Ticaret ve Sanayi Odası 17 Nolu Komite Yönetim Kurulu Üyesi  Ahmet Çelik, Turizm Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, protokol üyeleri, akademisyenler, turizmciler ve vatandaşlar katıldı. 

Açılışta ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri tarafından katılımcılara müzik dinletisi sunuldu. Açılışın ardından, Çanakkale kentinin, önemli kültürel aktarımlarını anlatan Çanakkaleli 8 seramik sanatçısının eserlerinden oluşan “Miras” sergisini gezen Vali İlhami Aktaş’a  İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez ve serginin küratörlüğünü yapan Yeliz Saydan tarafından bilgi verildi.  

Vali İlhami Aktaş, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür edip, çalışmalarında başarılar diledi. Sergi alanın gezilmesinin ardından “Miras” adlı seramik sergisi açılış programı verilen kokteyl ile son buldu.


Kaynak: Haber Merkezi