1998 yılından beri lösemili çocuklar başta olmak üzere kanser hastası yetişkin ve çocuklara destek sağlayan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Çanakkale’deki aileler için et dağıtımını gerçekleştirdi. LÖSEV sorumluları, 12 ay boyunca gerçekleştirdikleri kırmızı et dağıtımının kanser hastalarının iyileşme sürecinde önemine dikkat çekerek, yapılan kurban bağışlarının doğru yere ulaşmasında vesile olduklarını belirtti.
 
Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri’nin bahçesinde düzenlenen kırmızı et dağıtımı etkinliğinde Bursa Bölge Temsilciliğinden Sosyal Hizmet Sorumlusu Seher Karaca ve Gençlik Komisyonu Sorumlusu Ali Kemal Şahan hazır bulundu. Et kolilerini taşıyan kamyonun gelmesi ile koliler ailelerin ortak yardımlaşması ile taşınarak alana getirildi. Sosyal mesafe kurallarına uyularak sıra halinde kolilerini alan aileler, LÖSEV’e destekleri için teşekkürlerini iletti.
 
Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren LÖSEV Bursa Bölge Temsilciliği Sosyal Hizmet Sorumlusu Seher Karaca, “Bugün ailelerimize kırmızı et dağıtımı için buradayız. Ailelerimiz bu zorlu tedavi sürecinde, hücrelerinin yenilenmesi için taze proteinlere ihtiyaç duyuyorlar. Bu proteinler de en çok kırmızı ette var. Kurban Bayramı döneminde aldığımız kurban bağışlarını, yılın 12 ayı ailelerimize ulaştırarak, elden dağıtımlarını gerçekleştirerek, onların iyileşme sürecine katkılarımızı sunuyoruz. Sadece gıda, kıyafet olarak değil bu şekilde de desteklerimizi gerçekleştirmiş oluyor ve sofralara mutluluk dağıtmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“SADECE KURBAN DEĞİL ADAK BAĞIŞLARI DA YAPABİLİRLER”
Karaca, “Güney Marmara bölgesi olarak 2 bin 500 aileye kırmızı et dağıtımlarımız devam ediyor. Kurban Bayramı döneminde yapılan bağışlar çok önemli, az önce belirttiğim gibi bu dönemde yapılan bağışlar yılın 12 ayı boyunca ailelerimizin kırmızı et tüketebilmesine yardımcı oluyor. Bu süreçte doğru adreslere ulaştırarak, iyileşmelerine vesile olmuş oluyorlar. Sadece Kurban Bayramı zamanında değil, adak bağışlarını da kişiler bizlere bağış olarak yapabilirler. Yine internet bankacılığı üzerinden, ofislerimize gelerek bağışlarını yapabilirler ya da kendileri kesip ofislerimizi arayıp birebir teslim edebilirler. Aslında biz 12 ayı da bu bağışları kabul ediyoruz” dedi.
 
“LÖSEV ÇALIŞANLARI ASLA KAPI KAPI DOLAŞIP PARA TOPLAMAZ”
“LÖSEV çalışanları asla kapı kapı dolaşıp para toplayan, bağış toplayan bir vakıf değiliz” diyen Karaca, “Sadece bağış kabul eden bir vakıfız. Bağış makbuzlarımızı ofis dışına dahi çıkarmıyoruz güvenirliği, gizliliği korunması için. Ama ne yazık ki bazı kişiler, bunu resmen sektör haline getirdiler. Kimse onlara itibar etmesin. Eğer bağış yapmak istiyorlarsa öncelikle bağış yapmak istedikleri kurumları arayarak bilgi alsınlar sonra bağışlarını gerçekleştirsinler. Tüm bağışçılarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Eğer çevrelerinde herhangi bir kanser hastası varsa; yetişkin, çocuk kanser hastaları, bize yönlendirebilirler gönül rahatlığıyla, bizlere ulaşmalarını sağlayabilirler. Biz de onlara hızlıca desteklerimizi iletmeye sağlayabiliriz ” şeklinde konuştu.
 
“LÖSEV’E DESTEK VERİYORUM ÇÜNKÜ KENDİMDE BU SÜRECİN İÇİNDEN GELİYORUM”
Bursa Gençlik Komitesi Sorumlusu Ali Kemal Şahan da, iyileşen hastalardan biri olarak 2011 yılından beri aktif olarak gönüllülük yaptığını söyledi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Yöneticiliği öğrencisi 19 yaşındaki Şahan, kendi hikayesini paylaşarak, “2006 yılında bana tanı konuldu ve o zamandan beri LÖSEV’in içindeyim. 2008’de tedavim bitti ve 2011’de gençlik komitesinde yer almaya başladım. O zamandan beridir de gönüllülüğümü devam ettiriyorum. Şu anda gençlik komitesinde aktif olarak yer alıyorum ve aynı zamanda Bursa Gençlik Komitesi Sorumlusuyum. LÖSEV’e destek veriyorum çünkü kendimde bu sürecin içinden geliyorum. Hasta çocuklar ve aileleri için LÖSEV’in desteği çok önemli. Kırmızı et ve protein çok önemli çünkü hastalığı yenmede en önemli faktörlerden biri beslenme. Birçok aile et bulamıyor bu yüzden dağıtımı çok kıymetli. LÖSEV yaptığı bu yardımlar çok büyük iş” ifadelerini kullandı.

Gizem Tuğçe BAYHAN