Meteorolojinin tahminlerine göre önümüzdeki günlerde Çanakkale ve ilçelerinde sağanak yağışlar etkili olacak.

Haftaya yağmurlarla giriş yapan sonrasında da sıcaklıkların arttığı Çanakkale için meteorolojiden yeninden yağmur tahmini geldi. Üstelik yağışların günler boyunca il genelinde düşmesi bekleniyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü 16 Ekim Cuma ve 20 Ekim Salı gülerini kapsayan 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Buna göre Çanakkale’de 4 gün gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor.
Haftanın son iş günü 16 Ekim Cuma günü az bulutlu geçecek. Hava sıcaklıları ise en düşük 15 en yüksek 27 derece olacak. Hafta sonu ise Çanakkale, yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek. 17 Ekim Cumartesi günü kent merkezini yanı sıra Tüm ilçelerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Ayvacık, Biga, Bozcaada ve Gökçeada’da kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sıcaklıklar ise en düşük 16 en yüksek 25 dereceler seviyesinde hissedilecek.

18 Ekim Pazar günü de gök gürültülü sağanak yağışlar devam edecek. İl genelinde aralıklarla yağmurlar etkili olacak. Sıcaklıklar ile 15-24 derece olacak. Yeni haftanın ilk günü 19 Ekim Pazartesi de yağışlar etkisini azaltsa da sürecek. Hava sıcaklıklarına ise 3-5 dereceli düşüş bekleniyor. 20 Ekim Salı günü de Çanakkale kent merkezi ve tüm ilçelerde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Sıcaklıklar en düşük 12 en yüksek 21 dereceler seviyesinde seyredecek.

Ersan KÜÇÜKKURU