Korona virüsü pandemisi nedeniyle alınan tedbirlerden bir tanesi de kütüphanelerin kapatılması olmuştu. Eğitim-öğretime ara verilmesinin ve sınavların ertelenmesinin ardından, virüsü bulaşı olabileceği için 16 Mart’ta Çanakkale Mehmet Akif Ersoy il Halk Kütüphanesi hizmete ara vermişti.
 
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi, yoğun sağlık tedbirleri alınarak 6 Haziran’da yeniden ziyaretçilere açıldı. Kütüphane, korona virüsü tedbirleri kapsamında ertelenen sınavlarına hazırlanan öğrencilere, kitap okumak için veya ödünç almak için gelen ziyaretçilere hizmet vermeye başladı. Okulların online devam etmesi ve sınav döneminin sona ermesi sebebiyle ziyaretçi sayısında yaşanan azalmayı, Kütüphane Müdürü Osman Zeki Coşar, ‘’Önemli sınavların çoğu bitti bu sebeple kütüphanemize gelen okuyucu sayısında azalma var’’ diyerek ifade etti. Kitap ödünç verme işleminin devam ettiğini belirten Müdür Coşar, korona virüsü nedeniyle kitap almaya çekinen vatandaşlar için, ‘’Okuyucularımız kütüphaneden kitap alabilirler. Dezenfekte işlemlerini özenle yapıyoruz’’ dedi.
 
Vatandaşların korkmaması gerektiğini ve tüm hijyen tedbirlerini harfi harfine uyguladıklarını aktaran Müdür Coşar, dezenfekte işlemlerini buharlı makineyle yaptıklarını söyledi.
 
ZİYARET SAATLERİ DEĞİŞMEDİ
Korona virüsü salgınının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, Türkiye genelinde kütüphanelerin 08.30 ile 17.30 arasında ziyaretçiye açık olacakları belirtilmişti. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi de bu kararı uygulayanlar arasında yerini aldı.
 
ÇANAKKALE İL HALK KÜTÜPHANESİ
Çanakkale de ilk defa İl Halk Kütüphanesi 23 Nisan 1955 tarihinde hizmete açıldı. 25 Ekim 1986 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından satın alınan binaya taşınmıştır. 15 Kasım 2016 tarihinden itibaren mevcut kiralık binaya geçti. Bina iki ayrı bölümden oluşmaktadır; Birinci bölümde 380 metrekarelik geniş, modern Çocuk kitapları bölümü ve farklı konularda Araştırma Kitapları, üst katta ise müdür yardımcı ve büro personelleri bulunuyor. İkinci bölüm; edebiyat dalında farklı milletlerden yazarların da bulunduğu roman, hikâye ve eleştiri kitapları bulunuyor. Üst katta ise süreli yayınlar bölümü ve müdürlük makamı bulunmaktadır.
 
Sevi Gözay UĞURLU