Çanakkale Hilton Otel’de güreşçilerin katıldığı program, akşam yemeği ile başladı. Yemek akabinde düzenlenen istişare toplantısı ile devam etti.

Gerçekleşen Toplantıda Çanakkale Geleneksel Güreşlerine dair çok yönlü istişareler gerçekleştirdiklerini aktaran Geleneksel Güreşler İl Temsilcisi Salih Altınkaya, süreçle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Toplantımızda Ata Sporumuza emeği geçen; güreşçi eski ustalarımız, antrenörlerimiz, cazgırlarımız ve hakemlerimiz ile birlikte, yeni sezon öncesi bir araya geldik.

 

Ata Sporumuzu fiilen yapmak ve bütün unsurlarını sahiplenmek bizim görevimiz olmakla birlikte, bizler için onur vericidir.

Çanakkale’ de her sezon birçok yağlı güreş organizasyonu gerçekleşmekte ve bütün organizasyonlarımız Çanakkaleli Hemşerilerimiz tarafından yoğun ilgi görmektedir. Bizler gerçekleşen tüm organizasyonların, her dönem daha kapsamlı ve daha etkin olabilmesi için  çalışmalarımızı titizlikle planlamakta ve uygulamaktayız.

 

Amacımız Ata Sporumuza hizmet etmek ve katkılar sağlamaktır. Sporumuzu gerçekleştiren Güreşçilerimizin ve Ata Sporumuza gönül veren vatandaşlarımızın  sayısının artmasını sağlamaktır.

 

Çanakkale son yıllarda yetiştirdiği  sporcularla güreşin adeta lokomotifi olmuştur. Ülkemizi Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında temsil eden Çanakkale Başpehlivanımız Feyzullah Aktürk, şampiyonlukları ve dereceleri ile dünyada ismimizi duyurmaya devam etmektedir. Bizlerde yeni Feyzullahların yetişebilmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmaya her daim gayret ettik ve Ata Sporumuzun gelişebilmesi için çabamızı etkin şekilde devam ettireceğiz.”

 


Kaynak: Haber Merkezi