Sanatsever Çanakkale öncülüğünde SMA TİP 1 kas hastası olan minik Ada’ya destek olmak için 10 Eylül Perşembe günü çeşitli sanat eserlerinin satışa sunulacağı sergi düzenlenecek.
 
Omurilikte bulunan motor sinir hücrelerinin kaybına yol açarak vücut merkezine yakın kasların tutulumuyla, vücutta iki taraflı olarak güçsüzlüğe yol açan, kaslarda ilerleyici bir güçsüzlüğe ve atrofiye yani kas kaybına yol açan genetik geçişli bir hastalık olan SMA TİP 1 hastası olan Ada için düzenlenecek olan ‘Ada’ya Umut Ol Destek Sergisi’ 10 Eylül Perşembe günü saat 19.00’da Fevzipaşa Mahallesi Fatih Sokak’ta bulunan Sanatsever’de düzenlenecek.
 
Minik Ada’nın 1 aylık iken başladığı bu hastalığının tedavi masraflarının çok yüksek olması sebebiyle ailesinin ‘ Ada’ya Umut Ol’ isimli bağış kampanyasına destek olmak amacıyla gerçekleştirilecek olan sergiye 15’in üzerindeki Çanakkaleli sanatçı seramik, resim, çini türündeki sanat eserleri ile katılacak. Satılan sanat ürünlerinin tüm geliri Ada’ya Umut Ol bağış kampanyasına aktarılacak.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN