Gece Kitaplığı yayınevinden yakın zamanda çıkarak, edebiyatseverler ile buluşan ‘Roman Kolajı’ isimli romanda Türk ve dünya edebiyatının 15 meşhur romanına dair inceleme yer alıyor. Alper Sert ve Sude Süslü’nün çalışmalarına dayanan kitapta; Bülbülü Öldürmek, Otomatik Portakal, Fahrenheit 451
Simyacı, Tutunamayanlar, Genç Werther'in Acıları, 1984, Dönüşüm, Kürk Mantolu Madonna, Satranç, Kırmızı Pazartesi, İnce Mehmed, Yabancı, Körlük, Siddhartha kitaplarına dair en ince ayrıntısına kadar bilgiler bulunuyor. 133 sayfadan oluşan kitapta, bu ünlü kitapların yazarları, özetleri, analizleri ve beğenilen alıntıları üzerine açıklamalarla detaylar veriliyor. 
 
Alper Sert, sosyal medyadan kitabı ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise, “Aylardır üzerinde yoğun çalışmalarla hazırladığımız kitabımızı siz, değerli okurlarımıza sunuyoruz. Kimi zaman okumayı istediğimiz kitaba yeteri kadar zaman ayıramıyor, kimi zaman okuduğumuzda önemli alt metinleri kaçırıyoruz. Bu sorunu görerek tarzıyla dünyada türünün ilk örneği olan kitabımızı beğeneceğinizi umuyoruz. 15 kült romanın yazarı, dönemi, özeti, temaları, analizleri ve beğenilen alıntıları hakkında kapsamlı bilgi edinebilirsiniz. Böylece tek bir kitapla 15 romanı okumuş gibi hissedeceksiniz. Sipariş vermeyi unutmayın. Keyifli okumalar” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN