Çan Belediyesi ve Çan Halk Eğitim Merkezi'nin katkılarıyla hazırlanan programda Çan Cumhuriyet Çocukları Orkestrası öğrencileri konser verdi.

Troya Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde yapılan konserde öğrenciler izleyenleri mest etti. Sahne de Orkestra Şefleri Sinem Güler Şenşatır ve Serkan Şenşatır öğrencileriyle birlikte izleyenleri mest etti.  Piyano ve keman eşliğinde performanslarını sergileyen öğrenciler, izleyicilerden tam not aldı.
 
‘’ELİMİZDE BÖYLE ÇOCUKLAR OLUNCA BÖYLE DE GÜZELLİKLER ORTAYA ÇIKIYOR’’
 Ülkenin deprem sürecinden geçtiği günlerde konserlerini ertelediklerini dile getiren Şefleri  Serkan Şenşatır "Çan Cumhuriyet Çocukları bir orkestra projesi. Öğrencilerimiz 3.sınıfta kemana başlıyor, 4.sınıfta da devam ediyor. Bu dönemde biz ülkemizin içinden geçtiği malum deprem faciasından dolayı erteledik. Bugün yapacağız. Bizim içlerimiz ağlayabilir, kalbimiz sıkıntılı olabilir ama en azından çocuklar sevinsin. Biz sonra kendi işimizi yaparız dedik. O yüzden bu konseri erteledik ve bugüne geldik. Hepinize burada olduğunuz için çok teşekkürler’’ dedi .
Şefleri Sinem Güler Şenşatır  ise gönüllü velilerin yardımlarının önemine değindi; "Öncelikle çocuklarımıza ve siz değerli velilerimize çok teşekkür ederiz. Bizler müzik öğretmeniyiz çocuklara öğretmen eli değdiriyoruz ama gönüllü velilerimiz olmasa bizim elimizde malzeme olmaz. Elimizde böyle çocuklar olunca böyle de güzellikler ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak