Yönetmenliğini Özdemir Çiftçioğlu’nun üstlendiği, Kamuran Akkor, Cengiz Orhonlu, Özge İnce ve Ümit İlban’ın rol aldığı ‘Kelebekler Özgürdür’ isimli tiyatro oyununun aynı isimli soundtrack şarkısı da dijital platformlarda yoğun ilgi görüyor. Cengiz Orhonlu, ‘Kelebekler Özgürdür’ isimli şarkının yapım süreci hikâyesini takipçiler ile paylaşarak, “Oyun müziği olarak yapmıştık bu şarkıyı fakat Elenor Plak çok beğenince şarkıyı çıkaralım dedik. Çıkmışken bir de klip yaptık ve böyle bir yola girmiş olduk” dedi.
 
Sahneyi anneannesi Kamuran Akkor ile paylaşan Cengiz Orhonlu, bu konudaki düşüncelerini de anlattı. Orhonlu, “Sahnede olduğu ile ev ortamında olduğu farklı insanlar. İki halinden de çok şey öğrendim. Hem işine yaklaşımından hem profesyonelliğinden… Hala çalışmaya herkesten önce gelir, en son o çıkar. O bana da aynı şekilde, o yoldan gitmem için sorumluluk yüklüyor” dedi.
 
“MÜZİK BENİM İÇİN HEP KENDİME SAKLADIĞIM BİR ŞEY OLDU”
‘Kelebekler Özgürdür’ şarkısı ile tiyatro sahnesinden müzik sahnesine bir adım atmış olan Orhonlu, devamının gelip gelmeyeceği ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Ben müzikallerle başladım tiyatroya. 2008 yılında Peter Pan rol aldım. Buradan başlayarak müzik, dans yönü birbiri içerisinde oldu benim için. Bazı oyunlarda müziğe ağırlık veya dansa, harekete ya da daha dramaya, insan ilişkilerine ağırlık verilen oyunlar oldu. Hepsinin de benim için tadı her zaman farklı oldu çünkü hepsi bir şekilde insanın derdini anlatabilmesi için bir yol. Ne kadar iyi kullandığımız ile alakalı, kullandıkça da gelişiyoruz zaten. Müzik benim için hep kendime sakladığım bir şey oldu. Kendi ruhum için yaptığım bir şeydi. Böyle ilk defa tiyatronun dışında, bir şarkı için uğraşıp bir uğraş oldu. Bu her zaman mesleğimin içerisinde olan bir şey olduğu için neden olmasın. Bir fikir gelir, onu yapacak ortamımız da var. Neden olmasın. ‘Kelebekler Özgürdür’ şarkısı da çok beğenildi, bu durum da bizi çok bu yola itiyor açıkçası.”
 
“MÜZİK HEP BİZİ BAŞKA YERLERE GÖTÜRÜYOR”
“Benim kendi yazdığım şarkılar var, onlar benim için göğsüme yakın yerde sakladığım şeyler şu anda” diyen Orhonlu, “Ama neden olmasın. Dediğim gibi müzikallerden geldiğim için. İnsan neden şarkı söylemeye başlar, artık içinde bir duygu seli vardır ve bunu ifade etmesi gerekir. Benim gördüğüm, hissettiğim bu. Artık dayanamaz ve aklındakileri bir ritimle, melodiyle veya dümdüz çıkarır aklından ve karşısındakine iletir. Müzikallerde de bizim o şarkıya geçişin nedeni olarak bir anda o karaktere ışığın vurulması, bir an yaşaması, duyguları yaşaması… Yani müzik hep bizi başka yerlere götürüyor. Bence çok özel, farklı bir hissiyatı var. Bizim anladığımızdan daha fazla dokunuyor ruhumuza. Âşık Veysel’in vakti zamanında söylediği iki cümle, sizin o anda hissettiğiniz şeyi, sizin anlatabileceğinizden çok daha iyi bir şekilde anlatıyor veya hissettiğiniz şeyi anlamanıza daha yardımcı oluyor. Çok güzel, küçük dokunuşlar insanların hayatlarına yaptıkları. O yüzden değerli de ayrıca bunun içerisinde olmak çok eğlenceli” diye anlattı.
 
 Gülçin AKIN