Son düşman askerinin Gelibolu Yarımadası'ndan tahliyesi ile kazanılan Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla, ‘Bir milletin yeniden dirilişi’ sloganıyla gerçekleşen kutlama programı kapsamında ‘Bir Diriliş Destanı Çanakkale’ Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve TRT organizasyonuyla geçekleşen ‘Bir Diriliş Destanı Çanakkale’ Türk Halk Müziği konserine, Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, muharip gaziler, daire müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ok sayıda Çanakkaleli katıldı.
 
Serdar Tuncer'in sunumu, Şef Mustafa Acar yönetimindeki TRT sanatçıları ve Azerin'in katılımıyla gerçekleşen konserde, Zafer Albayrak, Yaprak Sayar, İlker Gökkaya, Barış Akpınar, Senem Akdemir, Ahmet Tuzlu, Gürsoy Babaoğlu, Dünya Tekin, Didem Dilara Duman, Mustafa Kemal Şimşek ve Özlem Üngör tarafından eserler seslendirildi. Konseri beğeniye izleyen vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik ettikleri türküleri zaman zaman koro halinde sanatçılarla birlikte seslendirdi. Konserin sonunda ise izleyiciler sanatçıları ayakta alkışladı.
 
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir etkinlikte yaptığı konuşmada,“9 Ocak 1916’da son düşman çizmesini Çanakkale topraklarını terk edip gittiği gün. 9 Ocak Çanakkale’nin geçilmez olduğunu dünyaya edildiği gün. Bizde Tarihi Alan Başkanlığı olarak Çanakkale ruhunun bu topraklarda hiç eksik olmadığını, o kahramanları hiç unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermek için sizlerle beraber çalışıyoruz. Bu törenleri böyle güzel insanlarla beraber icra ediyoruz. Mehmetçiğimizin yapmış olduğu büyük vatan savunmasını o kahramanlıkları bu millet hiçbir zaman unutmadı ve unutmayacak. Bu toprakları bize vatan yapanları rahmetle, minnetle şükranla yad ediyoruz. Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.
Vali Orhan Tavlı, Rektör Sedat Murat ve Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, konserin sonunda Serdar Tuncer, Şef Mustafa Acar ve Azerin'e tüm TRT sanatçıları adına çiçek takdim etti.

Gülçin AKIN