Söz ve müziği kendisine ait olan ‘İlahi Kader’ isimli şarkısı ile kendisini bir kez daha sektörün içinde kanıtlayan Ayşegül Coşkun, müzik serüvenini dinleyiciler için anlattı. Coşkun, öncelikle kendisinden bahsederek, “Aslen Erzincanlıyım ama doğa büyüme İstanbulluyum ve yıllardır müzikle uğraşıyorum. Babam müzisyendi ve oradan devam etti. Üniversiteden sonra, sabahları başka bir iş yapıyordum akşamları ise sahne alıyordum. Derken, ben şarkı yazıp, besteliyorum ve nereye kadar gidecek böyle. Üretebilen bir insanım, bunu köreltmemem lazım, dedim kendime. O ara gitar kursuna gittim ve orada bir arkadaşım ile tanıştım. Onunla beraber, birçok yerde sahne almaya başladık. Sonra ben de şarkı yazıp bestelememin dozu gittikçe arttı. Arkadaşım da bana ‘Sende bitip tükenmeyen bir hazine var’ dedi ve kendime inanmaya başladım” şeklinde anlattı.
 
FARSÇA ÖĞRENMENİN ARDINDAN İRAN FİLMİNDE OYNADI
Şarkıcı Ayşegül Coşkun, İran yapımı ‘Motreb’ (Çalgıcı) filminde de başrol oynadı. Filmde oynamasının hikayesini anlatan Coşkun, küçüklükten beri yabancı dillere merakı sonrasında Farsça ile yolu kesiştiğini belirtti. “Türkçe’de birçok isim Farsça olduğunu öğrendim. Sonra araştırmaya başladım ve kendi kendime çalışmaya başladım. Sonra bir film teklifi geldi” dedi. Film için şarkı söyleyebilen, sanatçı karakteri olan ama Farsça bilen bir oyuncu aramalarının ardından, Farsça ile ilgilendiği öğrenildikten sonra kendisine teklif geldiğini söyledi. Ardından biraz daha çalışarak İran’a gittiğini söyledi. İran’ın çok önemli isimleri ile oynadığını belirten Coşkun, filmin çok güzel olduğunu söyledi. Filme şarkı yaptığını da söyleyen Coşkun, sözleri rüyasında gördüğünü anlattı.
 
“ÇOK FAZLA ÇALIŞIYORUM VE BUNDAN ÇOK MUTLUYUM”
Bir iki ay sonra yeni şarkısının da çıkacağının müjdesini veren Coşkun, “Bu kadar zamana çok fazla iş sığdırdım. Çok fazla çalışıyorum ve bundan çok mutluyum. Bu kadar işi bir arada yapmanın şevki, mükemmel olmasının isteği var içimde. Sonunda sahneye çıktığımda, diyorum ki boşuna çalışmadım, karşılığı işte bu” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN