Çok güzel yorumlar aldığını söyleyen Yeşilova, sosyal farkındalık yaratmak adına bu klibi çektiğini söyledi.
 
İzmirli şarkıcı Aylin Yeşilova, ikinci tekli çalışması ‘Zehir Gibi’ şarkısına çektiği cesur olarak adlandırılan klip ile geçtiğimiz yaza damga vurdu. İki eşcinsel kadının aşkını anlatan klip ile sosyal mesaj vermek istediklerini söyleyen Yeşilova, dünyada birçok kötü olaylar yaşanırken veya büyük gelişmeler yaşanırken, iki hemcinsin birbiri ile olan ilişkisinin konuşulmaması gerektiğine vurgu yaptı.
Klibi değerlendirmesinden önce kendisinden ve müziğe başlama hikayesini anlatan ünlü müzisyen, “Doğma büyüme İzmirliyim. Zehir Gibi ikinci tekli çalışmam oldu. Geçen sene Kasım ayında ‘Karma’ diye bir şarkımız vardı. Uzunca bir ara verdik aslında vermememiz gerekiyordu, herkes üzgün bu durumdan. Elimizden geleni yaptık. Bazı talihsizlikler oldu ama Zehir Gibi ile tekrar karşısına çıktık dinleyicilerin. Hız kesmeden devam edeceğiz.  Müziğe ilk önce hobi olarak başladım. Küçüklüğümden beri hobi olarak ilgileniyordum. Profesyonel anlamda ilk teklimi 2018 Kasım ayında çıkardım. Daha çok yeni aslında.  Ben tam bir karmayım. Yaşanmışlıklar çok hayata dair öğrendiklerim çok. Onların yansıması olarak düşünüyorum. Her şeyi tecrübe edince zamanla insan olgunlaşıyor. Ama tabi içimdeki çocuk da hiçbir zaman ölmeyecek. Her zaman yenilikçi olmaya devam edeceğim, cesaretli olmaya devam edeceğim. Bu değişmeyecek” dedi.
 
“ŞARKININ ÖZÜNÜ BOZMADAN YAPTIK”
Zehir Gibi şarkısı ile ilgili düşüncelerini dile getiren Yeşilova, “Ben 90’ları çok seviyorum. Zeynep’in şarkısı da zamanında döneme damga vurmuş bir şarkı. Benim çok severek dinlediğim bir şarkı. Hareketli olmasını istedim. Sevgili Zeynep de inandı, kırmadı sağ olsun. Zeynep’in kuvvetli sesinden sonra tabi ki elimizden geleni yaptık. Aranjeyi de Catwork yaptı. Şarkının özünü bozmadan, başka bir yere götürmeden yaptık. Tadında oldu” şeklinde konuştu.
 
“MATRUŞKA BEBEĞİ GİBİYİM”
Yeşilova, tek bir tarzda şarkı söylemediğini dile getirerek, “Benim içimde kaç tane kadın var bilmiyorum. Matruşka bebeği gibiyim. Açtıkça bir kadın çıkıyor. Arabesk söylemekten de, pop okumaktan da, rap okumaktan da inanılmaz keyif alıyorum. Akustik okumaktan ayrı bir keyif alıyorum. Ama bu hayatta da böyle, bir şeye takıntılı değilim. O da olsun, bu da olsun. İçime sindirdiğim, güzel gelen her yerde, her şeyde, her olayda olurum.  Müzik evrensel bir şey. Bütün herkesi de birleştiren bir şey. Sevdiğim, bana yakıştığını düşündüğüm her türü söyleyebilirim. Yakışmasa da kendi kendime söylüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“ÖNCE İNSAN OLMAMIZ LAZIM”
Sosyal medyada çok konuşulan ve cesur bir klip olarak nitelendirilen ‘Zehir Gibi’ klibi ile ilgili olarak ise Yeşilova şunları söyledi: “Klibi Kuşadası’nda çektik. Alexone var yönetmen koltuğunda. Cesaret isteyen bir klip yaptık biz. Sosyal mesaj vermek istedik. Eşcinsel bir klip çektik, iki kadının aşkını anlatan. Çok da dozunda ve tadındaydı. Abartılı olmadan, vermemiz gereken mesajın anlaşılacağı kadarını çektik. Türkiye’de de yıllar önce Emel Müftüoğlu’nun bu temalı bir klibi vardı ama çok bariz değildi bazı şeyler. Biz direkt üstü açık bir klip çektik. Ben her zaman destekliyorum, her zaman yanlarındayım. Önce insan olmamız lazım, kişinin ne olduğu önemli değil. Onlar sonradan giydiğimiz kıyafetler. Hayattaki etiketimiz, konumumuz, sıfatımız, tercihlerimiz, yönelimlerimiz… Önce insan olmamız lazım. Müziğin bu noktada çok birleştirici olduğunu düşünüyorum. Her zaman da azınlığın ve haksızlığa uğrayan insanların yanında olmaya devam edeceğim ne olursa olsun.”
 
“AŞK, SADECE KARŞI CİNSLE YAŞANAN BİR OLAY DEĞİL”
“Bu dünyanın kabul ettiği bir gerçek ama maalesef bizim ülkemizde belli bir kesim sığ düşünüyor. Ama bunun kırılması lazım” diyen Yeşilova, “Dünyada neler oluyor. İnsanlar uzaya çıktılar, bilmediğimiz, görmediğimiz şeyler, keşifler, bu kadar olaylar, ölümler, savaşlar, çirkinlikler varken, iki hemcinsin birbirine aşkı konu olmamalı. Bu eleştirilmemeli, bu yadırganmamalı. Herkesi olduğu gibi kabul etmemiz lazım. Her zaman söylüyorum ve her zaman da arkasında durmaya devam edeceğim. Aşk, sadece karşı cinsle yaşanan bir olay değil. Her şeye âşık olabilirsiniz. Aşkın tanımı çok geniş. Evlat aşkı da var, Allah aşkı da var. Aşk o kadar derin ve o kadar geniş ki… Bu bir tercih değil yönelim aynı zamanda, lütfen herkesin yönelimine saygı duyalım ve onları yok saymayalım” dedi.
 
“BUNU NEDEN HALA İNSANLAR KABUL ETMEKTE ZORLANIYORLAR?”
Çok fazla güzel dönüşler aldığını söyleyen ünlü sanatçı, “İnanılmaz güzel geri dönüşler var. Sosyal medyada mesaj kutularım çökmek üzere. Açığa yazabilenler, ona cesaret edebilenler, onlar apayrı ama özelden de bana gelen ulaşan o kadar çok insan var ki… Şunu duyuyorum, bu benim için en büyük mutluluk, ‘klibi izlerken ağlamaktan bakamıyorum, bizim hakkımızı savunup, bu ülkede, böyle cesaretli klip çektiğin için’. Umarım zamanla daha çok insana ulaşır. Çok güzel geri dönüşler var. Geçmişe gidersek bu ne zamandan beri olan bir şey. Yeni çıkmış, günümüzün modası bir oluşum değil. Öyle bir olay değil, bunu neden hala insanlar kabul etmekte zorlanıyorlar? Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz, herkesin yanındayız. Lütfen kimse kimsenin üzerine basıp geçmesin, yok saymasın” diye seslendi.
 
“AŞKI KURALSIZ, TANIMSIZ, OLDUĞU GİBİ YAŞANACAĞI GÜNLER DİLİYORUM”
“Çanakkale’ye hiç gelmedim ama ilk fırsatta gelmek istiyorum. Birkaç kere niyetlendim ama talihsiz olaylarım oldu, sonra da kaldı. Gönlümde ayrı bir yeri var Çanakkale’nin” diyen Yeşilova, son olarak dinleyicilerine şunları iletti: “O kadar günümüzde her şeyi çok çabuk tüketiyoruz. Aşk da sevgi de sanal ve suni ama gerçek aşkın ben bir yerlerde yaşadığını ve yaşatıldığını düşünüyorum. İnşallah bunu bulanlardan olalım. O kadar evrene mesaj yolluyorum inşallah bana da olur. Aşkı kuralsız, tanımsız, olduğu gibi yaşanacağı günler diliyorum. Kimse korkmasın aşkını yaşamaktan.”
 
Gülçin AKIN