‘Miş Miş’, ‘Yankı’, ‘Öpücem’ gibi şarkılarıyla müzik listelerinde zirveye ulaşan ünlü sanatçı Simge, 23 Eylül Çan’ın kurtuluşu olması sebebiyle Çan Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte sahne alacak. ‘As Bayrakları’ şarkısına çektiği klip ile beğenileri toplayan Simge, müzik serüvenini sevenleri için anlattı.
 
Şarkıları ile Türkiye’nin müzik gündemine oturan Simge, 23 Eylül’de Çan’da sahne alacak. Konser tarihine sayılı günler kala, tüm Çanakkalelileri konserine davet eden ünlü sanatçı müzik kariyeri ile ilgili detayları paylaştı. Simge, “10-15 yıldır müzikal yolculuğum var. Yıllarca Gülşen, Serdar Ortaç gibi isimlere vokalistlik yaptım. Devamında da kendi solo albümüm ve singlelarım çıkmaya başladı. Şimdi de o duydukları ‘Öpücem’, ‘Miş Miş’, ‘Yankı’ gibi şarkıları söyledim son yıllarda. Şu anda onların keyfini sürüyorum diyebilirim. Daha çok üretim aşamasında şu anda çalışma devam ediyor. Heyecanla bu işleri çıkartmaya ve sunmaya devam edeceğim. Fakat buraya kadar da uzun yıllar çalışmışım, geri dönüp bakınca birçok iş çıkmış ve benim kendi çalıştığım kişiler, çalıştığım kişiler ortaya çıkıyor. Bu şekilde devam eden bir müzikal yaşantı. Sürekli müzik ve sürekli üretim var” dedi.
 
“DAHA FAZLASININ OLMADIĞINI GÖRDÜM”
Dünyaya güzel izler bırakmak istediğini belirten Simge, “Müzikal olarak bırakıyorum galiba. Kimlik olarak da öyle hissediyorum, etrafımdaki insanlardan aldığım enerjilere göre söylüyorum. Benim beklentim buydu. Bu beklentinin şu an beni doyurduğunu hissediyorum ama daha yapacak çok şey var. Müzikal olarak yapacak çok şey var. Çok fazla şarkı yapmak istiyorum. Büyürken şunu anladım;  daha fazlasının olmadığını gördüm. Artık her iş çıkışında bu heyecanı yaşayarak, her adımı atarak ne değişti diye bakıyorum, ben yine sabah uyandığımda iki yumurta kırıp simit yiyorum, akşam aynı yatakta uyuyorum, yine aynı dostlarımla beraberim. Yani yaptığım klip değişiyor, tipim, saçım değişiyor ama ben hep aynıyım. Bunu hep iş olarak gördüğüm sürece de bunun karşı tarafa da vereceklerimin daha fazlası olduğunu düşünüyorum. O yüzden o hoşuma gidiyor. Müzik yapmak çok keyifli bir şey. Sadece bunun devam ettirmek beni mutlu edecek ama bundan daha fazlası olmadığını biliyorum gerçekten. Sadece daha fazla konser var, belki zaman içerisinde yükselen bir bütçeniz söz konusu ama bunun dışında değişen pek bir şey yok. Belki de ben öyle kurguladığım için şımarma durumum yok. İstediğim müziği yaptığım sürece beni mutlu ediyor ve çalışmaya devam etmek istiyorum. Allah bana onu nasip etsin. Daha farklı şeyler de yaratabileyim. Zaten gerisi bizim buluşmalarımız… O buluşmalarda da dünyanın en mutlu insanıyım. O zaman doğru bir şeyler yaptığımı, kendimi güzel bir yere getirebildiğime inanırım. Bu yüzden daha ötesinin olmadığını gördüm. Konserlerde biz birlikteyiz. Diz dize göz göze… Orada da bütünleşme oluyor. Ben de diyorum ki, ‘Tamam, bu var. Bu çok güçlü, çok yüce.  Bunun kıymetini bilmeliyim’ diyorum ve üretmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.
 
“RESİM DE YAPIYORUM VE BANA ÇOK İYİ GELİYOR”
Enerjik kalabilmek için birçok farklı aktivitede bulunduğunu belirten Simge, “Hep pozitif olmaya çalışıyorum, müziklerime de bunu yansıtmaya çalışıyorum. Elimden geldiğince daha iyi günümü geçirmek için, enerjimi yüksek tutmak için yaptığım şeyler var. Daha pozitif olmak için bazı günler uyanır uyanmaz yoga yapıyorum, kendimle yalnız kalıyorum, kitap okuyorum, mümkün olursa eğer seyahate çıkıyorum ve oralarda da kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Sanat galerilerine giderim, fotoğraf çekerim. Hayatta kalmak için hep bir şey ile uğraşırım, bu bana iyi gelir. Günlük hayatımda da buna çok özen gösteriyorum. İnsanların beyinleri kendilerine çok hızlı oyun oynuyor, onu durdurmak için hep bir şeylerle meşgale olmak gerekiyor. Ben de kendime bunu öğrettim. Uzak Doğuluların yaptıkları gelenekleri uyguluyorum elimden geldiğince. O zaman işe yarıyor gerçekten. Resim de yapıyorum ve bana çok iyi geliyor. Güzel bir müzik açıyorum, çayımı demliyorum, resmimi yapıyorum. Güzel bir ilham geliyor şarkı yapıyorum. Bunlar bana yaşadığım anları çok yoğun hissettiren anlar. İstanbul’un sevdiğim eski mahallelerine gidiyorum geziyorum, eskicilere giriyorum yaşanmışlıklara bakıyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
“O ACIYA DESTEK OLMAK İSTİYORUM”
Simge, “Zaten hayat çok zor, mutsuz insan çok fazla, şiddet gören kadınlarla ülkemiz her gün burun buruna uyanıyor, o yüzden bunlardan biraz da uzaklaşmak için, tabi ki unutmak değil psikolojik olarak enerjinin içine girmemek için, olayların farkında olup o acıyı içimde taşımak istemiyorum o acıya destek olmak istiyorum. Ama o acıyla yaşamak zehirliyor bizi gün sonunda. Hepimiz acıklı, üzgün insanlara dönüştük son zamanlar ve özellikle kadınlar olarak bunu çok fazla yaşamaya başladık, korkmaya başladık. Bu yüzden kendimi bu şekilde temiz tutmaya çalışıyorum. Doğayla kalmaya çalışıyorum, kamp yapıyorum. İki hafta önce çocukluğumun geçtiği kamp alanına gittim. Karavanın önüne oturdum annemlerle sohbet ettim. Bazı günler hiç denize bile girmedim. O kadar hoşuma gitti ki orada olmak aile ile beraber. Bu da bir arınma şekli gibi geliyor. İnsanın sevdikleri ile beraber olması, insana çok iyi bir enerji veriyor bence. Hiçbir şey yapamazlarsa bir dostunuzla kahve bile içtiğinizde bütün günü geçirebilirsiniz. O bile bence mutlu olmak için çok üstün bir durum” diyerek düşüncelerini paylaştı.
 
“BUGÜN ÂŞIK OLSAM ÇOK GÜZEL OLURDU”
“Aşk enerjisi bence herkese çok gerekli,  bugün âşık olsam çok güzel olurdu” diyen Simge, şunları söyledi: “İnsanı aptallaştırıyor, çocuklaştırıyor, kafayı uçuruyor ama bıraktığı iz çok lezzetli. Ama sonrasında o alevler acıya dönüşüyor, onu sevmiyorum ben aşkta. Ama o da lazım ki şarkı yapabilelim. Ayrılık da yazdırıyor.  Ama aşk tabi ki çok önemli bir duygu. Keşke hiç bitmese ama biten bir şey. Çok ilginç, başlıyor ve bitiyor.”
 
“ÇOK UZAK, BAŞKA BİR KADIN GÖRMÜYORUM”
Kliplerimdeki Simge ile gerçek hayattaki Simge arasında bir fark olmadığına değinerek, “Senaryoları oturup konuşuyoruz. Ben bana çok uymayan şeylere onay vermiyorum ama beni genelde ekrana baktığımda gülüşlerimi ya da ifadelerimi özellikle yansıtabildiğime inanıyorum ruh halimi. Çok uzak, başka bir kadın görmüyorum. Kendim olabiliyorum. Artık kameralardan da korkmuyorum, çalıştığım arkadaşlarıma da güveniyorum.  Hep arkadaşlarımla iş yaptığım için hem rahatım hem de keyfini sürebiliyorum. Kendimi de olduğum gibi çok doğal bırakıyorum. Sadece o şarkının hissiyatını yaşıyorum. Ben müzisyenim oyuncu değilim ama bir şekilde bunun yansımasını da halletmem gerekiyor ekrana. Şarkıyı da söyleyerek onu orada hallediyorum ama bir dizi de oyna deseniz bana çok zorlanabilirim. Rol kesmek çok zor çünkü.  Tecrübeyle alakalı bir şey bu. Artık bir çekim olacağı zaman mental ve fiziksel olarak hazırım duruma. Zaten o estetik tarafı da sanatın. Onu da yapması gerekiyor bir sanatçının çünkü şarkıyı söylemek ile maalesef bitmiyor olay. Bir de bunun klibini çekmek gerekiyor. Bence en zor kısmı onu yapmak. Ama herhalde elimden geldiğimce becerebiliyorum” dedi.
 
MÜJDEYİ VERDİ!
Yakın zamanda ‘Yalnız Başına’ şarkısının klibinin yayınlanacağının müjdesini veren Simge, “Ben sürekli üreterek, yeni işler masaya koyarak devam edeceğim yoluma. As Bayraklı şarkısının klibi çıktı, çok güzel gidiyor ama devamında hemen Ekim- Kasım gibi ‘Yalnız Başına’ kliplendi, onun klibini izliyor olacaklar. Şu anda hazır, tatlı bir sonbahar klibi izleyecekler. Albümden şarkılara devam edeceğim. Benim hayalimdi, albümü çıkarttım, 14 şarkı var albümde. Arasına da birçok şarkı eklemek istiyorum. Farklı çeşniler, farklı lezzetler dinleyiciye dinletmek istiyorum. Böyle bir küçük aralarla küçük sürprizlerle yolculuk devam etti. Şimdi albüme tekrar geri dönüp, albümdeki kıymetli şarkılara klip çekip dinleyiciler ile buluşmaya devam edeceğim” diye söyledi.
 
“ÇANAKKALE İNSANI ÇOK SICAK, ZATEN ETKİLEYİCİ BİR YER”
Çanakkale’de bir otelde uzun yıllar sahneye çıktığını söyleyen Simge, tekrar geleceği için heyecanlandığını belirtti. Herkesi konserine davet ederek, şunları söyledi: “Çanakkale’ye geldim. Çanakkale’de bir otelde her cumartesi sahneye çıktım bundan yıllar önce. Tek başıma Çanakkale’ye gidip geliyordum, otobüs yolculuğu yapıyordum. Çanakkale’yi aşırı severim. Orada beni dinleyen bir dinleyici kitlem vardı. Çok severdim orayı da. Yakında bir konsere daha geliyorum. Ayın 23’ünde Çan Belediyesi konserim olacak. Çanakkale insanı çok sıcak, zaten etkileyici bir yer. Hikayesi ile tarihi ile çok etkileyici, bu apayrı bir şey ama orası sanki hiç kirlenmemiş, doğasıyla, kültürüyle… Kendimi iyi hissettiğim şehirlerden biridir Çanakkale. Tekrar geliyor olmakta çok keyifli. En yakın zamanda beraber olacağız Çanakkale’de. Benim için her şehir kavuşma demek. Bizi birleştiren şey müzik. O yüzden buluştuğumuzda çok güzel bir enerji patlaması oluyor. Bence etrafa ve evrene yansımaları oluyor. Bu yüzden çok önemli bir şey yapıyoruz birlikte olarak. Çanakkale’deki tüm dinleyenlere heyecanla konserime bekliyorum. “
 
Gülçin AKIN