‘Engellerle Zanaatı Aşıyoruz’ sloganı ile gümüş takı işletmeciliği meslek edindirme kursunun ilk etabının ardından ikinci etabı ev hanımlarına yönelik olarak devam ediyor. MÜSİAD  öncülüğünde gerçekleştirilen projenin kursiyeleri Çanakkale MÜSİAD Başkan Yardımcısı Eyüp Tan ve Anafartalar Kampüsü Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Adil Çoruk tarafından ziyaret edildi.
 
ÇOMÜ Anafartalar Kampüsü'nde tahsis edilen atölyede 10 engelli vatandaşa meslek edindirme kursu verilmesini kapsayan projenin finansmanı Çanakkale MÜSİAD ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından karşılanmasının ardından projenin  ilk etabı tamamlanırken İkinci etabı ise ev hanımlarını kapsadığı bilgisi paylaşıldı. Çanakkale MÜSİAD öncülüğünde gerçekleştirilen, Çanakkale Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve ÇOMÜ’nün de destek verdiği bu proje de Çanakkale’de iş istihdamı amaçlandığı belirtildi.
 
Çanakkale MÜSİAD Başkan Yardımcısı Eyüp Tan ve Anafartalar Kampüsü Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Adil Çoruk kursiyerleri yerinde ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çanakkale Müsiad Başkan Yardımcısı Eyüp Tan, ziyaret ile ilgili olarak, “İlk etapta kursumuzu ‘Engellerle Zanaatı Aşıyoruz’ mottosuyla engelliler için başlattık. Engelliler için iki aylık bir süreçte belli bir eğitim verdik. Daha sonra bu kursun devam etmesi lazımdı. İŞKUR ile yaptığımız ortak çalışmada direkt olarak ikinci şekilde aynı şekilde engellilere açamayacağımızı söyleyince girişimci kadınlar ve ev hanımları ile bu kursu devam ettirmek istedik. Daha sonra sizi davet ettik. İlk kursumuzda 10 engelli arkadaşımız vardı. Şimdi bu kursta 17 kişiye çıktık” dedi.
 
“BELLİ TEZGAHLARDA BUNU SATIŞINI SAĞLAYACAĞIZ”
“Bizim buradaki temel amacımız sürdürülebilir olması” diyen Tan, ”Sürdürülebilir olması için de bunun satışı için ne yapılabilmesi için sayın belediye başkanımız ve sayın valimiz ile görüşerek stantlarda ya da belli tezgahlarda bunu satışını sağlayacağız ve bundan pay almanız için mücadele edeceğiz. Biz MÜSİAD olarak buradaki tek amacımız size iş kazandırmak. Emeğinizin karşılığını alabileceğiniz, evinize para götürebileceğiniz kazanç elde etmenizi sağlamak. Dediğimiz gibi amacımız Çanakkale’de istihdamı arttırmak. Bunun içinde Çanakkale’de projelerimize devam etmek istiyoruz. Bu projenin maliyeti bizim için çok yüksek ama senede en azından bunun gibi istihdamı arttırmaya yönelik birkaç proje yapabilirsek hedefimiz bu yönde. Ekim ayında tekrar ikincisi başlayacak ama yazında burayı faal olarak kullanmaya devam edeceğiz. Eğitim bitse de burada gümüşlerimizi yapıp, satış için bir organizasyon düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
“YARDIMCI OLDULAR, ÖNÜMÜZÜ AÇTILAR”
Kendilerine bu konuda yardımcı olanlara teşekkürlerini ileten Tan, ”Teşekkür etmemiz gereken çok insan var. Bunlardan birisi Sayın Valimiz Orhan Tavlı. Bu işe önderlik etti. İkincisi Milli Eğitim Müdürümüz Ferhat Bey, Halk Eğitim Müdürümüz Yasemin Hanım, Sayın Eski Rektörümüz Yücel Acer ve Rektör Yardımcımız Ahmet Erdem Bey. Bizim işimize çok yardımcı oldular, önümüzü açtılar. Özellikle İŞKUR Müdürümüz Ali Çalışkan Bey özveriyle hareket ederek bu işin olurunu sağladı. İkinci projede de Sayın Yeni Rektörümüz Sedat Murat Bey ve Rektör Yardımcımız Bünyamin Bacak Bey’de yardımcı oldular, onlara da çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
 
“TOPLUMA HİZMET BAĞLAMINDA BURADAKİ PROGRAMLARI ÖNEMSİYORUZ”
Anafartalar Kampüsü Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Adil Çoruk ise, “Eğitim Fakültelerinin üç tane amacı var. Bu amaçlardan bir tanesi eğitim ile ilgili amaçlar bir diğeri de araştırma ile ilgili boyutu var. Üçüncü olarak ise son dönemlerde ortaya çıkan topluma hizmet boyutu da söz konusu. Topluma hizmet bağlamında buradaki programları önemsiyoruz” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN