Kepez Şehit Kıvanç Kaşıkçı Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleşen 1.Çanakkale Eğitim, Kitap ve Sanat Fuarı, üçüncü gününde vatandaşları ağırladı. Fuara misafir olarak çağırılan Tıp Fakültesi Mezunu Müjdat Güven, ilk çıkaracağı şiir kitabından dinletiler sundu. ‘Sazımda Sözümde İnsandır Derdim’ başlığı adı altında okuduğu şiirlerle herkesi etkileyen Güven, dinleyenlerden çokça alkış topladı.
Resim, heykel, kitap gibi çeşitli ürünlerin sergilendiği fuar ile ilgili düşüncelerini paylaşan Fuar Görevlisi Meltem Kaynar, “İlk fuarımızda beklediğimiz ilgiyi göremedik. Daha önce de merkezde Kitap Günleri adı altında bir etkinlik yapılmıştı. Orada da Kordon’da olmasına rağmen beklenilen ilgiyi görememişti. Burada yer konum etkiledi insanları. Merkezden burası uzak geldi. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. Devamlılığını sağlamak istiyoruz. Tek başına da olmuyor. Biz 2017 yılında kurulmuş bir firmayız. 2018 yılında faaliyetlerimize başladık. Geçen sene bir tarım fuarı yaptık ve avcılık atıcılık fuarı yaptık. Bu yıl tarım fuarının ikincisini yaptık. Bu da bizim isim verdiğimiz üçüncü fuar; 1.Çanakkale Eğitim, Kitap ve Sanat Fuarı. İnşallah önümüzdeki yıl daha güzel olur, daha fazla ziyaretçi alırız. Yine de tatmin edici bir ziyaretçiye ulaştık ama daha iyisi olsun diye beklerdik. Genellikle kitap fuarları 10 gün civarı oluyor biz 4 gün yaptık. Biz alan bulamadığımız için kısa yapmak zorunda kaldık çünkü pazartesi günleri Pazar kuruluyor. Bu yüzden 4 günde bitirmek zorundayız” şeklinde fuarı yorumladı.
 
HANIMLARDAN KAHVE FİNCANLARINA İLGİ
Yaptıkları seramik eserlerini fuarda açtıkları tezgâhta sergilen Tulu Seramik ise, vatandaşların kendilerine olan ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Tulu Seramik dükkanının sahibi Emin Demircan, “Çanakkale Merkez’de bizim atölyemiz. İlk gün biraz düşüktü katılım fakat sonraki günlerde daha iyi oldu. Hafta sonundaki gün ise daha iyi geçeceğini düşünüyoruz. İlk defa olmasına rağmen ilgi oldu” dedi. En çok kahve fincanlarına rağbet olduğunu söyleyen Demircan, “Seramik kahve fincanlarına hanımlar özellikle ilgi gösterdi. Neredeyse bitiriyoruz elimizdekileri. Dekoratif tabaklarımız da bir sonraki ilgi çeken ürünlerimizden” diye bilgi verdi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN