Yaz mevsiminin yaklaşması ve havaların ısınması ile birlikte asfalt, yol yapım çalışmalarının başlayacak olması nedeniyle Türkiye Yol-İş Sendikası ve Çanakkale Yol İşçileri Dayanışma Derneği, düzenlediği hayır etkinliğinde işçileri buluşturdu.
Etkinlik hakkında bilgi veren İl Özel İdare’de İnsan Kaynakları birinde görevli, Yol-İş Sendikası 2 No’lu Şube Eğitim Sekreteri ve Çanakkale Yol İşçileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Tayfun Durcan, “Bu hayrımız her sene Mayıs’ın ilk haftası, asfalt sezonu ve iş sezonumuzun açılışı için dualarla başlıyoruz. Asfalt sezonu yazın olduğu için araçlar, çalışanlar için daha iyi bir sezon geçirmek amacıyla düzenleniyor. Kazasız belasız bir sezon diliyoruz. Bu artık gelenek oldu. Yaklaşık olarak 10- 15 senedir bu hayrı gerçekleştiriyoruz” bilgisini verdi.
 
İl Özel İdaresi’nin bahçesinde düzenlenen hayırda; pişi, zeytin, peynir ve reçel dağıtımı gerçekleşti. Hayra katılan işçiler ve İl Özel İdare çalışanları, işçilerin sağ salim bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.
 
Dilvin ALTIKARDEŞ