TÜRSAB 2018 yılının Troia Yılı ilan edilmesinden sonra tüm Bölge Yürütme Kurulları ve toplamda 400’e yakın acentesi ile Çanakkale'de buluşuyor.
 
TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç ve Genel Sekreter Ahmet Çelik, TÜRSAB’ın Çanakkale’de gerçekleştirilecek olan 4’ncü Genişletilmiş Bölge Yürütme Kurulu toplantısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
 
Çanakkale’de ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir organizasyon düzenlediklerini belirten TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç, bu önemli programa TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un da katılacağını söyledi.
 
Kılıç:“ 2018 Troia Yılı'nın tanıtımı turizmciler tarafından yapılacak. Troia'nın uluslararası bilinirliliği üzerinden dünya genelinde güçlü  bir iletişim, kültür ve turizm hamlesinin hedeflendiği 2018 Troia Yılında, yurtdışı pazarlarda önemli pozitif yönde bir hareketlilik hedefleniyor. Anadolu'nun kadim değeri olan Troia'nın ülke genelinde bilinirliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalarla, yurtiçi pazarda da  2018 Troia yılına yönelik yurtiçi turların artması bekleniyor. 400 seyahat acentesinin katılmasının beklendiği programda, turizmciler profesyonel rehberler eşliğinde Troia Antik Kentini ziyaret ederek bilgi alacaklar. 2018 Troia yılının ilanı ve projenin de tanıtımının yapılacağı TÜRSAB 4. Genişletilmiş BYK'lar toplantısı 3 gün boyunca devam edecek. TÜRSAB üyesi seyahat acenteleri Ayrıca rehberler eşliğinde Troia antik kentini ziyaret edecekler” dedi.
 
TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Genel Sekreteri Ahmet Çelik ise programa ilişkin açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:
TROİA Antik Kentinde Basın Lansmanı
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB), Troia antik kentinde 400 e yakın birlik üyesi seyahat acentasının katılımı ile 2018  Troia Yılı'nın  tanıtımını antik kentin ören yerinde yapacak. Hedef TÜRSAB üyesi yurtiçi ve yurtdışı turlar düzenleyen seyahat acentalarının  2018 yılı tur programlarında TROİA Antik Kentini eklemeleri.
 
Başkan Başaran ULUSOY bizzat katılıyor
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'unda katılacağı programda, 2018 Troia Yılı'nın tanıtımı turizmciler tarafından yapılacak. Troia'nın uluslararası bilinirliliği üzerinden dünya genelinde güçlü  bir iletişim, kültür ve turizm hamlesinin hedeflendiği 2018 Troia Yılında, yurtdışı pazarlarda önemli pozitif yönde bir hareketlilik hedefleniyor. Anadolu'nun kadim değeri olan Troia'nın ülke genelinde bilinirliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalarla, yurtiçi pazarda da  2018 Troia yılına yönelik yurtiçi turların artması bekleniyor.
 
TÜRSAB üyesi seyahat acenteleri rehberler eşliğinde Troia antik kentini ziyaret edecekler
400  seyahat acentesinin katılmasının beklendiği programda, turizmciler profesyonel rehberler eşliğinde Troia Antik Kentini ziyaret ederek, bilgi alacaklar. 2018 Troia yılının ilanı ve projenin de tanıtımının yapılacağı TÜRSAB 4. Genişletilmiş BYK lar toplantısı 3 gün boyunca devam edecek.
 
TROİA 2018 yılı çalışmalarına TÜRSAB dan tam destek 
Troia'nın Unesco Dünya Kültür Mirası listesine girişinin  20. yıl dönümü olan 2018 yılı aynı zamanda Avrupa Parlamentosu tarafından Avrupa Kültür Mirası Yılı ilan edildi. Çanakkale'li turizm işletmecilerinin başlattığı 2018 Troia Yılı projesi, Çanakkale'nin önde gelen siyaset, bürokrat ve özel sektör çevrelerinin desteklemesiyle, kamuoyunda çok güçlü bir destek gördü. Çok çeşitli fuar ve tanıtım çalışmasının neticesinde,  2018 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız tarafından Troia yılı ilan edildi.  Kamu, Sivil Tolum  ve Özel Sektör  Kuruluşlarının 2018 yılı boyunca Kültür, Sanat, Spor, Eğitim ve Bilim alanlarında ulusal ve uluslararası etkinlikler yapmasının planlandığı 2018 Troia yılına ilk ve tam destek TÜRSAB dan geldi. Çanakkale'de ilk kez genişletilmiş BYK'lar toplantısı yapılarak, Troia 2018 Yılı'nın Türkiye'de faaliyet gösteren Seyahat Acentaları tarafından benimsenmesi ve 2018 yılı programlarında Troia ve çevresine daha geniş yer vermesi hedeflenmektedir.
 
Çanakkalede ilk kez genişletilmiş TÜRSAB BYK lar toplantısı yapılıyor
400   seyahat acentesinin katılımının beklendiği Genişletilmiş BYK Toplantısı Çanakkale'de ilk kez gerçekleştirilecek. 3 gün yoğun bir program eşliğinde sürecek  olan TÜRSAB 4. Genişletilmiş BYK lar toplantısına Türkiye genelinden 39 BYK temsilcisi ve çok sayıda seyahat acentesinin katılması bekleniyor.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT