Bir cemiyette karşılaştım kendisiyle. Seksen küsur yaşında ama hiç göstermiyordu, değme gençlere taş çıkartır.


 
Bir cemiyette karşılaştım kendisiyle. Seksen küsur yaşında ama hiç göstermiyordu, değme gençlere taş çıkartır. Dimdik duruşu, üslubu, giyimi kuşamı, oturuşu kalkışı hayran olmamak elde değil.
Hayat bilgisi, dobralığı ve kibarlığı, hayattan kopmayışı, hafızası, fikirleri, aydınlık görüşü herkese örnek olmalı bence.
Bir tarafta saçma sapan konuşan ne dediği anlaşılmayan bir nesil diğer tarafta örnek alınması gereken duruş. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
Yaşı kaç olursa olsun hayattan elini eteğini çekmeyen her şeyden zevk almaya çalışanı mı yoksa gencecik yaşında hayattan bezmiş oflayıp poflayıp kendine ve başkalarına hayatı zehir edenleri mi?
Ben tabi ki de ilk seçenekte ki karakterde olanı seçerdim.
Öyle güzel öyle zevkli öyle dolu dolu vakitler geçirebilirsiniz ki o insanlarla vaktin nasıl geçtiğini bile anlamazsınız.
Sayılarının çok çok olmasını istiyorum ve diliyorum. Ve de benim etrafımda olmalarını benim onların civarlarında olmamı kesinlikle çok istiyorum.
Kendini geliştirmenin yetiştirmenin yaşı ve zamanı da olmamalı bence. İnsan her yaşta gönlünü yüreğini iyiliklere güzelliklere yeniliklere açık tutabilmeli.
Kadın olsun erkek olsun hayattan kopmadan dünyadan bağını koparmadan yaşayabilmeli.
Her zaman kendisinden bir şeyler öğrenilen biri olmak ne güzel olur kim bilir.
Hiç bir şey için geç değil.
Yaşın kaç olursa olsun, medeni halin cinsiyetin umurumda değil. Benim umurumda olan sensin senin insanlığın hayattaki duruşun yaşam felsefen olaylara insanlara bakışın onlarla iletişimin önemli.
Haydi kalk oturduğun yerden şöyle bir silkelen derin nefes al. Kanın hareket etsin aldığın nefes soluduğun hava ciğerlerinde dans etsin, sımsıkı sarıl hayata, hayallerine bak bir adım uzağında duruyor ve seni bekliyorlar. Hiç bir yere gitmediler ki zaten hep oradaydılar sen kendi kendini kendine acımasızca hapsettiğin için görmüyorsun.
Haydi uzat ellerini yepyeni bir yaşam seni bekliyor tut yakala onu ve hiç bırakma.
O kaçarsa sen kovala koş peşinden deliler gibi bırak başkalarının ne düşündüğünü tek bir an kendin için bir şeyler yap. Buna niyet et.
Zaten sen çok iyisin hep iyiydin ama biraz daha fazla iyi ol bundan kimseye zarar gelmez.
Sen iyiliğinle ve insanlığınla var ol. Bırak kötüler insanlıktan nasibini almamış olanlar geride kalsın. Bizim onlarla işimiz yok çünkü o kadar profesyonel oyuncular değiliz biz.
İstediği her lafı söyleyip her haltı yiyip sonrasında hiç bir şey olmamış gibi davranamayız bizim duygularımız var kalbimiz ruhumuz ve en önemlisi güzel bir gönlümüz var unutma.
Her zaman ulu bir çınar gibi dimdik ama bir o kadar da içten ve samimi olmalıyız.
Var mısın?
Sevgiyle hoş kalın