Kontür, aydınlatma ve allık hakkında bilmen gereken her şeyi makyaj.com bir araya getirmiş. Hemen bakalım!

Son dönemde en çok duyduğumuz makyaj terimleri kesinlikle kontür ve aydınlatma. Bu iki uygulama da yüz hatlarımızı belirginleştirmek için ideal. Tabii bir de yüzümüze anında daha canlı bir görünüm katan allıklar var. Tüm bu uygulamaları en doğru şekilde yapmayı ve kusursuz bir ten makyajına imza atmayı ister misin? O zaman hemen yazımızın devamını oku ve harika ten makyajınla göz kamaştır!

Kontür ve aydınlatma
Ünlü yıldızların da çok sık tercih ettiği makyaj tekniklerinden biri olan kontür ve aydınlatma tekniğinde amaç, yüzünün bazı kısımlarını gölgelendirip, bazı kısımlarını aydınlatarak yüz hatlarını belirginleştirmek. Kısacası ünlü yıldızların yüzlerinin kusursuz görünmesinin nedeni bu makyaj teknikleri!

Hangi ürünleri tercih etmeli?
 Kontür ve aydınlatma uygulamalarını yaparken stick formdaki krem formüllerden veya pudra formdaki ürünlerden yararlanabilirsin. Stick formda bizim en beğendiğimiz ürünlerden biri Nyx Professional Makeup Wonder Pencil. Kremsi dokusuyla kolayca görünümünü güçlendirmeni sağlayacak bu çok amaçlı ürün, her cilt tonuna uygun 4 farklı tona sahip.  
 Pudra formda en beğendiğimiz ürünlerden biri de Nyx Professional Makeup Highlight Contour Pro Palette. Yeniden doldurabilir özellikteki bu palette, 8 adet özelleştirilebilir vurgulama ve kontürleme rengi yer alıyor. Palet sayesinde profesyonel bir makyaj sanatçısı gibi ten makyajı yapabilirsin!

Nasıl aydınlatmalı?
 Kontür uygulamasından sonra da yüzümüzün ön plana çıkmasını istediğimiz noktalara aydınlatıcı uygulamalıyız. Rüya gibi taze ve canlı görünen bir cilt için sana üç farklı aydınlatıcı önereceğiz.
İlki, canlı ve iddialı bir ışıltı için Nyx Professional Makeup Duo Chrome Illuminating Powder. Aydınlatıcıyı, elmacık kemiklerinin üzerine, kaş kemiğine, dudak üstüne, şakaklarına uygulayabilirsin. 
Doğal ve sağlıklı bir ışıltı tercih edersen Nyx Professional Makeup Away We Glow Likit Aydınlatıcıları deneyebilirsin. Görünüşüne parlaklık katmak için sadece hafifçe dokundur ve yüzeye dağıt.
Pratik bir strobing uygulaması içinse, Nyx Professional Makeup Bright Idea Illuminating Stick ideal. Kremsi yapıdaki ürün kolayca dağılacaktır!

Allık uygulaması
 Son olarak da allık uygulamasıyla makyajı sonlandırıyoruz. Elmacık kemiklerinin ve yanak oyuğunun arasında kalan bölgeye, allık fırçasını eğilimli şekilde tutup, yukarı ve aşağı hareketlerle allığını uygulayabilirsin. Allık uygularken dikkat etmen gereken nokta, çok fazla uygulamamak ve nazik fırça darbeleriyle uygulamak. İşte bu kadar!
 
Kaynak: makyaj.com