Masalların diyarı burasıdır, periler padişahı burada yaşar, benzersiz güzellikte prensesler kendilerine aşık olan masal kahramanlarını burada ağır sınavlara tabii tutarlar.


Masalların diyarı burasıdır, periler padişahı burada yaşar, benzersiz güzellikte prensesler kendilerine aşık olan masal kahramanlarını burada ağır sınavlara tabii tutarlar. Tek gözlü devlerin beklediği hazineler ve benzeri hiçbir yerde bulunmayan zümrüdü Anka kuşu bu dağın ardındaki bir bahçede gizlenir…
Anka kuşunun yaşadığı haşmetli azametli efsanevi dağdır... Güzel prensesler, yakışıklı prensler, ulaşılması en zor güzellikler ve imkansızlıklarla dolu bir dağdır... Umutsuzluğu vurgulamıştır .Bir efsanede kuşlar zirvede yaşayan krallarına ulaşmaya karar vermişler ancak bir çoğu ölmüş, bir çoğu da geri dönmüştür. Çok yüksek olduğundan zorlukları, imkansızlıkları temsil eder. Umutlar hep Kaf Dağı’nın ardında kalır. Günümüzde mutluluk, sevgi, saygı, gerçek aşk, insan olabilme gibi insanın doğasında olması gerekli tüm özelliklerin bu dağın arkasında olduğu gözlenmiştir.
Kendilerini insanların ulaşamayacakları kadar yükseklere çıkaran o kişiler, bir ömür yalnız kalmaya mahkumdur; dost diyebileceği insanlar oralara çıkamaz. Denildiği gibi; toprağa gidecek değil miyiz hepimiz? Ne farkımız var birbirimizden? Yüksekten düşenler, sert çakılırlar yere. Ne denir ki; böbürlenme, senden büyük Allah var derim.