Günlük makyajın olmazsa olmazı pudra bir çok kişi tarafından yanlış kullanılmakta veya fondöten ile karıştırılmaktadır. Bugün pudraya bir göz atalım istedim.

Pudra Nedir?
Pek çok kadın pudrayı, fondöten, ya da kapatıcı ile karıştırmakta, ve ciltte renk dengeleyici özelliğe sahip olduğunu düşünmektedir. Oysa ki, fondöten sonrasında kullanılması gereken bir makyaj malzemesi olan pudra, makyajın sabitlenmesini sağlayarak kalıcılığını arttırıcı özellik gösterir, ve pudra çeşitleri arasında yer alan bazı ürünler de, makyajın mat bir görünüm sunmasını olanaklı hale getirir.

Pudra Ne İşe Yarar?
Cilde, makyaj sırasında uygulanan nemlendirici, kapatıcı, ve fondötenin, ciltteki kalıcılığını arttırır. Pudra sayesinde, sürekli makyajınızı tazelemek durumunda kalmazsınız. Eğer yağlı bir cilt tipine sahipseniz, pudra kullanımı sayesinde, cildiniz, ve makyajınızın parlamasını önleyebilirsiniz. Pudrasız makyaj olmaz, ancak, pudranın doğru kullanımının bilinmesi gerektiği de unutulmamalıdır. Peki pudra alırken nelere dikkat edilmeli?

Pudra Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Pudra alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alan ilk detay, almayı düşündüğünüz pudranın cilt tipinize uygun olup olmadığıdır. Cilt tipine uygun olmayan pudranın kullanımı, bir takım olumsuz etkilere neden olarak cilde zarar verilmesine sebebiyet verebilir.
Pudra alırken dikkat edilmesi gerekenlerden bir diğeri de, alınacak olan ürünün kullanım süresinin ne kadar olduğunun bilinmesinin gerekliliğidir. Eğer çok fazla makyaj yapmayan, ve pudra kullanımına fazla gerek duymayan birisi iseniz, kısa sürede ömrü tükenen ürünleri almamanız gerekmektedir. Bazı pudraların kullanımı 2.5 seneye kadar uzayabilirken, bazıları ise daha kısa zamanda tüketilmelidir.
Pudra alırken, cilt renginize uygun olmasına dikkat etmeniz de, bir diğer önemli konudur. Mümkünse, aldığınız fondötenin rengi ile aynı pudrayı almalısınız. Ama eğer yanınızda fondöteniniz yoksa, ve renk tonu hakkında bilgi sahibi değilseniz, bileğinize uygulamanız gereken pudrayı, bir süre beklemenizin ardından, nereye sürdüğünüzü bulamamanız gerekmektedir. O durumda, doğru pudra rengini bulmuş olursunuz.
Pudra Çeşitleri Nelerdir?

Toz Pudra: Kullanımı biraz problemli olan toz pudranın, toz olması dolayısı ile, kıyafetlere dahi bulaşabileceği
unutulmamalıdır. Toz pudra, cildi parlak, aydınlık, ve daha açık ton göstermeye yarar. Ancak, toz pudra ile elde edilen parlaklık, yağlı cildin parlamasına benzer şekilde görülmez. Bununla birlikte, cildi daha açık ton renkte göstermesi durumu söz konusu olsa da, alırken cilt rengi ile aynı renk olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Daha aydınlık cilt rengi sağlaması zaten onun kendi özelliğidir.

Kompakt Pudra: Kullanımı oldukça kolaydır. Cilde kadifemsi bir görünüm verir. Bununla birlikte, pudra çeşitleri arasında yer alan toz pudraya göre, daha kısa zamanda tüketilmesi gerekmektedir. Pudra çeşitleri arasında en çok tercih edileni kompakt pudradır. Eğer fondöten kullanımı gerçekleştirmeyi sevmiyorsanız, kompakt pudrayı tek başına da kullanabileceğinizi unutmamalısınız.

Pudra Nasıl Sürülür?

Toz Pudra Nasıl Sürülür? Sünger ile cildinize uygulamanız önerilmektedir. Fondöten kullanımının gerçekleştirildiği aşamadan sonra kullanılan pudranın, önce yanaklar olmak üzere tüm yüze, süngerle gerçekleştirilen vuruşlar şeklinde sık aralıklarla uygulanması önerilmektedir. Eğer yeteri kadar sık uygularsanız, daha sonra dağıtmak için özel bir çaba sarf etmenize gerek kalmayacaktır. Ancak şunu da unutmamalısınız ki, pudranın cildinizde doğal bir görünüm sunmasını istiyorsanız, kullanımı kalın tabaka şeklinde gerçekleştirmemelisiniz.

Kompakt Pudra Nasıl Sürülür? Toz pudranın kullanımında olduğu gibi sünger yardımı ile sürülebilen kompakt pudranın, vuruşlarla değil de, direk sürülerek uygulanması da mümkündür. Çünkü kullanımı daha kolaydır, Ve bunun yanında, kıyafetlerinize dağılması gibi bir durum da söz konusu değildir.

Pudra Sürmenin Püf Noktaları
Her şeyin öncesinde, pudrayı, fondöten sonrasında kullanmalısınız, ama, eğer fondöten kullanmadan sadece kompakt pudra kullanmayı da tercih ediyorsanız, ilk önce nemlendirici; ya da makyaj bazı kullanmalı, sonrasında en az 2 – dakika bekleyerek, cildin bunu emmesini sağlamalı, ardından pudra kullanımını, ya da nemlendirisi sonrasın fondöten, sonrasında da pudra kullanımını tercih etmelisiniz.
Pudrayı, göz altı, ya da çizgilerinzin bulunduğu bölgelere uygularken çok dikkatli olmalısınız. Bunun nedeni, pudranın bu bölgelerde dağılımının zor olmasıdır. Hele bir de toz pudra kullanıyorsanız, problemlerinizi kapatarak güzelleşmeye çalışırken, daha belirgin hale de getirebilmeniz mümkündür. Bu gibi durumlarda, pudraya az miktarda fondöten karıştırarak uygulama yapmayı da tercih edebilirsiniz.
Eğer yüzünüz tüylü ise, pudra kullanımını hiç gerçekleştirmemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü, pudra, tüylerin daha belirgin bir şekilde göze çarpmasına neden olabilir.
Pudra sürmenin püf noktalarından bir diğeri de, pudra kullanımı gerçekleştirirken fırçadan yardım alanlar içindir. Fırçanın kullarının uzun, aynı zamanda yumuşak, ve sık olmasını tercih etmeniz gerekmektedir.
Diyelim ki pudra alırken, hangisinin sizin ten rengine uygun olduğuna bir türlü karar veremediniz. Ya da çok acele pudra almanız gerekiyor, denemeye zamanınız yok, ya da sizin cilt renginiz o anda mağazada yok. O halde, şeffaf pudra almanızı öneriyoruz.

Kaynak: harikakadin.com