Bayram sonrasında tatile alıştık.. Bu yüzden işe gitmek biraz zor gelebilir. Hiç korkmayın! Gününüzü güzelleştirecek öneriler var bugün.

1. Güne Soğuk Bir Duşla Başlayın
Soğuk duş mu? Gerçekten mi? Endişelenmeyin, “çok soğuk” olmasına gerek yok ancak en azından ılık olmalı. Burada önemli olan, sizi üşütmesi. Nedenini merak ediyor musunuz? Çünkü bu, güne başlamanın harika bir yoludur. Soğuk su; kan dolaşımını etkinleştirir, cildin tonunu eşitler, bağışıklık sistemini uyarır, bacak ağrılarını dindirir, varisli damarlarda kan dolaşımını etkinleştirir ve cildin esnekliğini arttırır. Daha fazla nedene gerek var mı? Gece yatmadan önce rahatlamak için sıcak bir duş almak gibisi yoktur ancak sabah alacağınız kısa, soğuk bir duştan sonra çok daha canlı ve sağlıklı görünürsünüz.

2. Gözaltı Morlukları? Endişelenmeyin!
Herkesin şikayet ettiği bir durumdur. Sabah kalkarsınız, aynaya bakarsınız ve onları görürsünüz; o can sıkıcı yorgunluk ve mutsuzluk hissi veren klasik gözaltı morlukları.
Zayıf kan dolaşımı ve vücutta sıvı toplanması, daima renginizi değiştirir. Peki, ne yapabilirsiniz? Endişelenmeyin, bu sorunu işe gitmeden veya güne başlamadan önce çabucak çözebilirsiniz. Buzdolabına iki tane kaşık koyup on dakika bekletin. Bu sırada, iki dilim salatalık kesip gözlerinizin üzerine koyun. Salatalık kan dolaşımını etkinleştirir ve cildin tonunu eşitler. On dakika sonra, çok soğumuş olan kaşıkları gözaltı morluklarınızın üzerine koyup 10 saniye bekletin. Daha sonra 10 saniye bekleyip kaşıkları tekrar gözaltlarınıza koyun. Bu işlemi beş kez tekrarlayın. Böylelikle yangıyı azaltarak morlukları ortadan kaldırmış olacaksınız.


3. Saçlarıma Nasıl Hacim Ve Parlaklık Kazandırabilirim?
Bazen yataktan kalkıp saçlarınızın mat, cansız, kuru ve kötü göründüğünü fark edersiniz. Başınıza en az bir kez gelmiştir. Peki, dışarı böyle çıkar mısınız? Şüphesiz ki saçlarınızın biraz daha güzel görünmesini istersiniz. Bunun kolay ve ucuz bir çözümü var: hindistancevizi yağı ve doğal yoğurt maskesi. Evinizde bu maskeyi hazır bulundurursanız, sabahları çok daha çabuk hazırlanırsınız. Bir çay kaşığı hindistancevizi yağı ile doğal yoğurdu karıştırın. Canlandırıcı ve antioksidan özelliği sayesinde saçlarınızı onarıp mükemmel bir şekilde parlamasını sağlayacaktır. Bu maskeyi saçınızda 15 dakika bekletin, ılık suyla durulayın ve daha sonra yarım su bardağı elma sirkesi ile yarım su bardağı suyu saçlarınıza uygulayın. Bu karışımla 10 dakika masaj yapıp saçlarınızı tekrar durulayabilirsiniz. Sonuç mükemmel olacak.

4. Yüzüme Nasıl Parlaklık Kazandırabilirim?
Herkes bu durumu bilir: aynadaki yansımanıza bakarsınız ve neredeyse her sabah yorgun, mat ve soluk bir yüzle karşılaşırsınız. Üzgün görünürsünüz.Bundan nasıl kurtulabilirsiniz? Evden çıktığınızda nasıl daha iyi görünebilirsiniz? Endişelenmeyin, şimdi size her gün kolayca uygulayabileceğiniz çok basit bir ipucu vereceğiz.
Mideniz ağrıdığında, yorgun olduğunuzda ya da herhangi bir sebepten dolayı kötü hissettiğinizde papatya çayı için. Peki, yüzünüzdeki yorgunluğu papatya ile nasıl geçirebilirsiniz? Bunun için, kolay olduğu kadar etkili de olan bir tarif var. Cilde parlaklık, canlılık ve nem kazandırır… Nasıl mı hazırlanır? Çok basit. Çaydanlıkta bir fincan suyu kaynatın, içine iki poşet papatya çayı atın ve kaynamaya başlayınca altını kapatıp demlenmesini bekleyin. Soğuyunca tonik gibi yüzünüze sürün. Biraz bekletin ve suyla durulayın.
İyi beslenmenin, daima cilt sağlığınızı düzelteceğini de belirtmemiz gerekir. Bu yüzden, beslenmenizde bol miktarda C ve B vitaminine yer vermelisiniz. Bu vitaminleri doğal portakal, limon ve greyfurt suyundan; kivi ve çilekten ve yeşil yapraklı sebzelerden alabilirsiniz. Beslenmeniz de güzelliğinizin bir yansımasıdır.

5. Uyandığınızda Nefesiniz Kötü mü Kokuyor?
Bu bazen olur, özellikle de sabahları. Ağzınızda tuhaf bir tat olur ve nefesinizin kötü koktuğunu fark edersiniz. Çok az zamanınız vardır, birkaç dakika sonra evden çıkmanız gerekiyordur. Peki, ne yapmalısınız? Beş dakika boyunca kişniş veya nane yaprağı çiğneyebilirsiniz. Bu bitkiler antibakteriyeldir ve nefesinizdeki kötü kokuyu gidermenize yardımcı olur. 

Kaynak: sagligabiradim.com