Bugün dünyaca ünlü ressam Picasso'nun doğum günü.

Bugün dünyaca ünlü ressam Picasso'nun doğum günü. Kübist ressam, dünyada en çok tanınan ressalar arasındaki yerini koruyor. Bunun tek sebebi yaptığı resimler değil, hayatının da oldukça dikkat çekici detaylar olması olabilir. National Geographic'in yaptığı mini belgesel ile aslında hayatına bir göz atıyoruz. İzlediğim de Picasso'yu tam anlamı ile tanımış oldum. 
Usta fotoğrafçı Ara Güler'in de Picasso'nun fotoğraflarını çekmek için nelerle uğraştığını anlattığı bir anısı da vardır; 

"?Cannes Film Festivali’ni izlemeye gönderilen Ara Güler, kapıda fotoğraf çeker. Birden herkesin yere düştüğünü, lambaların devrildiğini görür. Biri geliyordu ama kimdi? ‘Çelimsiz, küçük boylu, sıradan bir adam geliyordu. Bu adam Picasso’ydu’ der. Picasso’nun sadece 2 kare fotoğrafını çekmiştir. Picasso’nun kitabının yapılacağını duyunca yayınevine gider. ‘Ben de sizinle gelip günlük yaşamını çekeyim’ der. Böylece Picasso’yla buluşma gerçekleştir. Dünyanın en ünlü ressamı korka korka gittiği dişçi dönüşünde Ara ile buluşur ve "Sen Fransız ressam Cezanne’a benziyorsun. Dur senin bir resmini çizeyim” der. Ara donar kalır. Picasso onu çizer. Altına da imzasını atar. Ara Güler, 'Türkiye’de bir adet orijinal Picasso var, o da benim evde' der."