Dünya harikaları ve mitoloji teması bu yıl 11.si düzenlenen Antalya Kum Heykel Festivali büyük ilgi çekmeye devam ederken, sergilenen 150 eser arasında yer alan Troia temalı heykel ise gelen ziyaretçileri adeta büyülüyor. 2018 Troia Yılı edilmesi ile birlikte konunun önemine dikkat çeken Antalya Kum Heykel Festivali Direktörü Cem Karaca,” 2018’in Trioa yılı edilmesinden dolayı çok mutlu olduk. Tahmin ediyorum, 2018 yılında düzenlenecek Troia etkinlikleri hem Çanakkale Turizmine hem Türk turizmine, bölgenin daha iyi tanıtılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bizde bu konuda Kum heykel sanatını kullanarak destek vermek için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.


 
 
Dünya harikaları ve Mitoloji konusu işleniyor!
 
Festivalin bu yıl 11.sinin düzenlendiğine dikkat çeken Cem Karaca, dünyanın en eski, en büyük ve en prestijli festivalini Antalya’da düzenliyor olmaktan gayet mutlu olduklarını söylerken, “ Yaklaşık 10 bin m2. alanda dünya harikaları ve mitoloji teması ile 150 civarında heykel sergiliyoruz. Düzenlemiş olduğumuz etkinliğimizi, yerli ve yabacı misafirler olmak üzere 150 bin civarında ziyaretçi gezmektedir. Her gün Antalya’nın sabah 09.00’dan akşam 23.00’e kadar ziyaretçi kabul etmekteyiz. Yapmış olduğumuz heykellere yaklaşık 10 bin ton kum kullanarak oluşturduk ve dünyanın 12 farklı ülkesinden 12 Heykeltıraşın üç haftalık performansı sonrası heykellerimiz ortaya çıktı. Bu sene Dünya harikaları ve Mitoloji konusunu işledik.  Yapmış olduğumuz heykeller arasında, Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, Tac Mahal, Piramitler, Troia gibi önemli eserler bulunuyor” dedi.
 
 

Troia heykeli, Rus Heykeltıraşın yaklaşık iki hafta süren performansı neticesinde ortaya çıktı!
 
Troia ve 2018 Troia yılı konusunda da açıklamalarda bulunan Antalya Kum Heykel Festivali Direktörü Cem Karaca, “ Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’nde bir diğer eserimiz ise, Troia Efsanesi. Troia Efsanesi Anadolu’nun en önemli efsanelerinden bir tanesi. Biz geçen yıl bu eseri yapmak için karar vermiştik. Troia Efsanemizi Rus Heykeltıraşımız yaklaşık iki hafta süren performans neticesinde, oldukça ilgi çeken bir eser olarak ortaya çıkardı. Önümüzdeki 2018 yılının Troia Yılı ilan edilmesi de aslında, çok güzel bir tesadüf oldu. Biz aslında 2018 yılında Anadolu’nun en önemli eserlerinden bir tanesi olan Truva Atını, destanını, 2018 yılına adını veren Troia yılında da bir araya getirerek, Çanakkale’de böyle bir çalışmayı sergileyebiliriz. 2018’inTroia yılı edilmesinden dolayı çok mutlu olduk. Tahmin ediyorum, 2018 yılında düzenlenecek Troia etkinlikleri hem Çanakkale Turizmine hem Türk turizmine, bölgenin daha iyi tanıtılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu konu ile ilgili çalışmalarda biz de elimizden geldiği kadar Kum heykel sanatını kullanarak destek vermeye hazırız. Bu organizasyonda emeği geçen herkese, her bireye, her kuruluşa çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, Türk turizminin gelişmesinde saklı, gizli, değerlerimizin çok daha öne çıkarılarak, bu gibi organizasyonlarla parlatılarak, ülkemiz turizmin büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.
 

 


Kaynak: Haber Merkezi